MS Service & Montage køber Fabrikken Unni

Karup-virksomheden ejer og driver nu både Hyo-Nord og Fabrikken Unni.

Firmaet MS Service & Montage med base i Karup har købt Fabrikken Unni i Vejle, der har speciale i en række vandsystemer til svinestalde, herunder ikke mindst anlæg til iblødsætning og overbrusning. Per Skov, der hidtil har drevet og ejet Fabrikken Unni, følger med over i det nye selskab, oplyser ejeren af MS Service & Montage, Martin Sørensen.

»I de sidste syv år har jeg udført mange montageopgaver for Fabrikken Unni, der ikke selv har folk til montage. Så vi har været tæt på hinanden i forvejen, og det var naturligt at gå sammen,« siger Martin Sørensen, der udfører en række former for montage af tekniske systemer i landbruget.

Således overtog firmaet for et års tid siden firmaet Hyo-Nord, der gennem 20 år har leveret systemer til dosering af medicin, vitaminer, sæbe m.v. til svinestalde. De to firmaer vil supplere hinanden fint, og de får begge lov at fortsætte i eget navn, fordi de allerede er kendte i landbruget, fortæller Martin Sørensen.

Krav om overbrusning

Ifølge Martin Sørensen kunne firmaets aktivitet ude i de danske svinestalde være større, men han forudser travlhed hen over foråret i såvel nye stalde som med renovering af bestående.

»Af hensyn til dyrevelfærd bliver der fra 2015 krav om overbrusningsanlæg i stalde til drægtige svin, slagtesvin samt i klimastalde, og det uanset staldenes alder. Det er der rigtig mange stalde, der mangler. Så det forventer jeg, at vi får en del bestillinger på.«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle