Mulig interessekonflikt er årsag til orlov

Bjarne Larsen vil undgå interessekonflikt om DanAvl i Landbrug & Fødevarer.

Det er risikoen for en interessekonflikt i forbindelse med arbejdet i DanAvl og Landbrug & Fødevarer, der er grunden til at Bjarne Larsen har søgt og fået orlov fra primærbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer.

Han blev valgt til posten i november i år, og derfor undrer det, at han straks søger orlov. 

Ifølge Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer har Bjarne Larsen fået orlov, fordi han er formand for Danske Opformeringsbesætninger (DAO). DAO er en underliggende part i DanAvl, der arbejder på en ny konstruktion.  For ikke at komme i en situation, hvor der opstår tvivl om, hvis interesser han varetager i forhold til hans formandspost dér – har han bedt om orlov.

Bjarne Larsen bekræfter at tunge opgaver i regi af DanAvl kræver fuldt fokus lige nu. Samtidig afviser han at det har noget at gøre med, at han stiller op til kommunalvalget for Venstre i Billund til november.

”Jeg forstår godt, hvis der er nogen, der undrer sig over at jeg skal have orlov fra starten,” siger Bjarne Larsen, 

”men virkeligheden har overhalet mig indenom,” siger han og understreger, at det er efter gensidig aftale og i fuld forståelse med Martin Merrild, han har fået orlov.

Mens Bjarne Larsen har orlov, varetager Nis Hjort, formand for Vejle-Fredericia Landboforeningen hans mandat. Nis Hjort stillede selv op til valget i november.
Bjarne Larsen har orlov frem til maj 2017.

 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle