Mulig ny kommissær fik rettet op på katastrofal høring

Polske Janusz Wojciechowski står til at blive landbrugskommissær efter at have været igennem en anden høring, da hans første af slagsen var alt andet end en succes.

"Man skulle ikke tro, det var samme person".

Sådan siger en positivt overrasket landmand og EU-parlamentariker Asger Christensen efter den anden høring af den måske kommende landbrugskommissær Polakken Janusz Wojsiechowski.

Polakken leverede ellers for en uge siden en katastrofalt dårlig høring, hvor han udover at svare vagt og ukonkret også fremhævede små og mellemstore landbrug som meget bedre på flere parametre, og det sendte Janusz Wojciechowski ud i en ny høring.

"favner hele europa"

Den første høring fik bl.a. Asger Christensen op i det røde felt og kaldte Janusz Wojciechow "livsfarlig for dansk landbrug", men det er en helt anden positiv landmand, landbrugsavisen.dk taler med tirsdag.

"Det var meget bedre denne gang. Denne gang gav han udtryk for, at han vil favne hele landbrugssektoren, om det så er økologi, små og store landbrug osv. Han havde det hele med", siger Asger Christensen og fortsætter:

"Han var meget bedre forberedt og svarede mere konkret. Jeg er sikker på, at han har fundet ud af, at han skal kunne rumme hele det europæiske landbrug, hvis han skal være kommissær".

helt anden optræden

Andre medlemmer af landbrugsudvalget er også mere positive efter den anden høring. Deriblandt det italienske medlem af udvalget Herbert Dorfmann, som på Twitter udtaler:

"Han svarede bedre, han var mere dedikeret og bedre forberedt. Der er nogle tvivlsspørgsmål, men det var en helt anden optræden", siger italieren.

Med landbrugsudvalgets opbakning i ryggen står Janusz Wojciechowski nu til at blive ny landbrugskommissær.

Han bliver officielt udnævnt sammen med de andre kommissærer af EU-Rådet inden 1. november, hvor den nye Kommission gerne skulle starte.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle