Myndighed ransager slagteri i Danmark og Tyskland: Mistænker urent trav

En handel til Kina med 12.000 ton frossent svinekød har nu fået de tyske myndigheder til at ransage højt placerede slagteri-brødre.

En sag om muligt bedrageri mod den tyske andelsvirksomhed Westfleisch fik i går den tyske anklagemyndighed i Münster til at gennemføre ransagninger i både Westfleisch-koncernen og i Danmark.

Det fremgår af flere tyske medier, herunder Wirtschaft-Woche.

Centrum i sagen er en handel indgået i efteråret, hvor Westfleisch i samarbejde med det danske selskab Prime Pork Trading angiveligt solgte 12.000 tons svinekød til Kina, via en mellemhandler i de Forenede Arabiske Emirater.

Det bemærkelsesværdige set med danske øjne er, at  Prime Pork Trading er ledet af direktør Torben Sønnichsen, mens hans bror Steen Sønnichsen er medlem af direktionen i Westfleisch.

Ifølge de tyske medier blev der tirsdag gennemført ransagninger i såvel Tyskland som i Randers.

Her bemærker man også, at der ifølge Westfleisch's årsrapport for 2019 skulle være en udestående fordring på hele 8,5 mio. Euro mod en kunde i et tredjeland. Det skulle ifølge beskyldningerne skyldes, at Westfleisch har haft svært ved at få pengene hjem fra den omtalte handel.

Westfleisch nægter ifølge tyske medier, at der skulle være foregået noget ureglementeret.

”Det er et ondsindet frontalangreb, der viser, at dette er en målrettet kampagne, der skal sætte Westfleisch i det forkerte lys,” har ledelsen ifølge Wirtschaft-Woche skrevet til sine andelshavere om sagen. Ledelsen peger samtidig på, at en tidligere medarbejder angiveligt skal stå bag beskyldningerne, der altså nu har fået myndighederne til at reagere.

LandbrugsAvisen arbejder på at få en kommentar fra Torben Sønnichsen i Prime Pork Trading.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle