Nåede at hive det sidste langelandsk vinterraps hjem i skumringen

Nikolaj Rasmussen var hurtig med kameraet, da rapshøsten blev afsluttet i skumringen.

Sidste uge gik med at få vinterraps høstet på Blegholm på Midtlangeland, og efter 70 hektar kunne ejer Jens Jensen få de sidste raps i tanken. 

Det skete lige som solen gik ned, og duggen faldt. Og det scenarie måtte Nikolaj Rasmussen, der er ansat på bedriften, forevige til glæde for Landbrugsavisen.dks læsere. 

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

- Høsten har sådan set været forholdsvist god. Vi har cirka 4,5 ton per hektar i snit. Olieindholdet kender jeg ikke endnu, men umiddelbart tegner det fint, og vi er godt tilfredse, siger Nikolaj Rasmussen. 

Umiddelbart efter rapshøsten kom der, som så mange andre steder i weekenden, regn. Og derfor er Nikolaj Rasmussen og Jens Jensen godt tilfredse med at de nåede at få høsten hjem. 

Blegholm har 350 søer i en full-line produktion, og producerer omkring 10.000 slagtegrise. Derfor går hvede og byg til foder, mens resten af afgrøderne fra de 400 hektar sælges. 

- Vi har hvede, vårbyg, rug, rødsvingel, hundegræs, raps, og spinat. Og så har vi i år sået purløg, som høstes til næste år, beretter Nikolaj Rasmussen. 

Græsset og spinaten er allerede høstet, og det har været en fin frøhøst. 

- Vi prøvede hveden søndag, men det var ikke tørt nok. Nu venter vi lige og ser, hvornår det tørrer lidt mere ned, for det var oppe på en 18-19 procent. Men vi håber da at det også bliver en god høst hvad det angår, siger Nikolaj Rasmussen. 

Med de indsendte fotos deltager Nikolaj Rasmussen i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • De resterende afgrøder, vi mangler at få indsendelser på, er: Triticale og hestebønner.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle