Nåede ikke at så raps før regnen kom - nu høster han en måned før tid

På Als er Henrik Jørgensen lige blevet færdig med at høste sin vinterbyg. Sidste år nåede han ikke at så raps på grund af regnen. I år høster han en måned tidligere end normalt.

Henrik Jørgensen har høstet med den smukkeste udsigt på Als, hvor der var udsigt til den lokale sø og med havet til den anden side. 

"Det er en god udsigt, når man høster," fortæller Henrik Jørgensen til landbrugsavisen.dk.

Han har høstet 25 hektar vinterbyg, som på trods af forholdende har givet 7 tons med 14,5 procent vand.

Han dyrker 300 hektar vinterbyg, vårbyg, vinterhvede og raps, som han sælger. 

"Det er lidt sjovt med den mark, som jeg har taget billede af. Sidste år regnede det så meget, at vi ikke nåede at så raps. Vi høstede først den 8. august. I år høster vi en helt måned tidligere på den samme mark," siger Henrik Jørgensen. 

Han regner med at så raps på marken efter høsten, nu han ikke nåede at så det sidste år. 

Kan høste tre til fem dage før andre

Det er en god mild jord, man finder på Als, forklarer Henrik Jørgensen. Han er derfor også vant til, at man kan høste tre til fem dage, før andre kan. 

"Vi skal i gang med hveden nu. Selvom man godt kun tænke sig et til to tons mere i udbytte, så er det rigtig godt vejr at høste i, og så har jeg samtidig en god udsigt oveni," siger Henrik Jørgensen. 

Henrik Jørgensen deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sit indsendte billede.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 15 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, hvidkløver, Alm. rajgræs, spinat til frø, vinterhvede, vårbyg, rug, triticale og vinterraps
  • Mangler høst: Havre og hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle