Når farfar høster, er det en af årets store begivenheder

Det er en af årets begivenheder, når farfar Ole Stark kommer på besøg og høster vårbyg.

Lige siden Felix Starks døtre, Elise og Svenja, var små, blev de taget med i traktoren eller mejetærskeren. Fra at sidde i en bæresele til i dag at kravle op i kornvognen og lege med årets høst af vårbyg.

"Hver sommer står de klar. Kornvognen går ungerne mest op i, fordi de synes, det er sjovest. De er lidt naturbørn, der render rundt i bare tæer og kan lide at blive beskidte", fortæller Felix Stark.

På billedet er det den yngste datter, Svenja (t.h.), der leger med sin veninde Alba (t.v.).

På fritidslandbruget med 12 hektar vårbyg ved Pibe Mølle i Nordsjælland, er det farfar Ole Stark, der forpagter jorden og høster den. Derfor er det ifølge Felix Stark en af årets begivenheder, når farfar kommer på besøg.

Hjælper når han kan

"Det er 53. gang, han høster. Han startede som 18-årig i 1964, og mejetærskeren har han sammen med sin barndomsven fra folkeskolen. Da de gik ud af 7. klasse, så sagde de, at nu skulle de klare sig selv", siger Felix Stark. 

Som talsmand for og stifter af Verdens Bedste Fødevarer, har Felix Stark ikke meget tid til at dyrke landbrug.

"Jeg har nok at se til. Jeg vil gerne, men mit arbejde tager meget af min tid, så jeg hjælper, når jeg kan. Hjemme på gården har vi bare lidt høns", lyder det.

Med det indsendte foto deltager Felix Stark i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst' .

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle