Nørrebro Bryghus skal lave 'fra pis til pilsner' øllet

Landbrug & Fødevarer og Nørrebro Bryghus laver Beercycling sammen.

Nu skal der laves øl.

Øl af tis.  Landbrug& Fødevarers storstilede projekt, der blev lanceret på Roskilde Festivalen 2015, 'fra pis til pilsner' eller 'beercycling' er nu nået til det, det handler om - at brygge øllen. 

Landbrug og Fødevarer indleder nu et tæt samarbejde med Nørrebro Bryghus om at lave Beercycling-øllen.

Adm. direktør hos Nørrebro Bryghus Henrik Vang udtrykker stor begejstring for samarbejdet.

"Vi ville gerne være en del af Beercycling dels pga. historien, som Beercycling allerede har med sig, og dels pga. det ’rigtige’ i at deltage i et projekt, som adresserer udfordringerne ved bæredygtighed og cirkulær økonomi. Og så er det jo egentlig bare et cool projekt, som vi selvfølgelig gerne vil være en del af," siger Henrik Vang.

Samarbejdet vil blive fuldt op af en landsdækkende kampagne de næste fire måneder med fokus på Beercyling og mulighederne med cirkulær økonomi.

Kommunikationsdirektør i L&F, Christian Hüttemeier, siger, at der er tale om et fantastisk projekt, som har appel til en gruppe af mennesker som Landbrug og Fødevarer normalt har svært ved at komme i kontakt med.

"Projektet viser, hvor innovativ og moderne fødevareklyngen er. Og med kampagnen får vi kombineret at styrke brandingen af fødevareklyngen samtidig med, at vi sætter fokus på en del af den politiske dagsorden – i det her tilfælde mulighederne inden for cirkulær økonomi og bæredygtighed.

Skal lagre mindst seks måneder

Det indsamlede pis fra Roskilde Festival 2015 blev i foråret 2016 brugt til gødning på to hektar af landmand Torben Hansens marker nær Køge. Resultatet var ca. 11 tons byg. Byggen er blevet maltet af Viking Malt. og nu er det så altså klart til at blive brygget til øl.

Slagteri ramt af brand på værst tænkelig tid - DC-top roser jætteindsats 14. december · 10:52

Af hygiejnemæssige grunde skal urinen lagres i mindst 6 måneder, før den bruges som gødning at markeder. Desuden skal man have en tilladelse af kommunen for at gøde med urin fra mennesker.

I slut marts sætter Nørrebro Bryghus bryggen over, så Landbrug & Fødevarer er klar til at servere i slut juni.

 

 

 

 

 

 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu