Nabo til minkmassegrav: Jeg er et sted mellem opgivende og pissesur

Det er svært at have tillid til, at der er styr på noget som helst, lyder det fra nabo til minkmassegrav, der ved en fejl er placeret for tæt på sø.

Nabo til minkmassegraven ved Boutrup Sø, Flemming Hedegaard, beskriver sig selv som "en mellemting mellem opgivende og pissesur".

Det sker, efter det er kommet frem, at der ikke er lang nok afstand fra massegrav til Boutrup Sø nær Nr. Felding, hvor han bor.

Miljøstyrelsen havde lovet en bufferzone på 300 meter, men myndighederne er kommet til at grave minkene ned 200 meter fra søen, hvilket ifølge en ekspert kan gøre Boutrup Sø til en algesump.

"Det, der undrer mig allermest, er, at man overhovedet vælger et sted, hvor man skal bruge et målebånd. Der må da være andre øvelsesterræner rundt omkring, hvor der er meget mere end 300 meter til en sø", siger den frustrerede Flemming Hedegaard.

de graver mink op - men det forkerte sted

Onsdag middag har Flemming Hedegaard spottet gravkøer i området, der er ved at grave mink op af nogle af de render, hvor de ellers var blevet placeret.

"Men det er ikke de mink, der ligger tættest på søen, de er ved at flytte, så det ser meget underligt ud", siger han og fortsætter:

"Al sund fornuft siger jo, at de burde være igang allerede nu med at fjerne de mink, der ligger tættest på søen og kan udgøre en udledning. Jeg kan ikke regne ud, hvad de har gang i".


Her kan man ifølge Flemming Hedegaard se gravemaskiner tage døde mink op af massegraven. Foto: Flemming Hedegaard

tillid i laser

Tilliden til myndighederne hænger efterhånden i laser for Flemming Hedegaard.

"Hvad skal vi efterhånden tro på? Fra starten sagde de, at der var en sikkerhedsbuffer, og at det ikke kunne gå galt. Nu viser det sig, at de ikke kunne finde ud af at bruge et målebånd, så hvad er ellers gået galt? Siver det alligevel ned til grundvandet?", spørger han retorisk og fortsætter:

"Vi fik at vide, at om 14 dage, når de er færdige, så ville man kun kunne se på overfladen, at der var gravet, men ellers ville der ikke være nogen problemer. Nu viser det sig, at de ikke kan dække minkene til, og de kommer op til overfladen på grund af gasser".

"Det er efterhånden enormt svært at have tillid til, at der er nogen, der har styr på det her".

Emneord

coronavirus mink , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle