Naboen sendte sms: Jeg skal til fødselsdag – kan du køre mejetærskeren?

Jacob Johnsen, hans søn Rasmus og sønnens ven, Ludvig, fik i august en fredag aften udover det sædvanlige.

En fredag aften i august blev alle planer om fredagsslik foran Disney Sjov på tv-apparatet sat på standby hos familien Johnsen i Gl. Pjedsted.

"Vores nabo sendte en sms og spurgte, om jeg kunne køre mejetærskeren for ham, fordi han skulle til 60-års fødselsdag," siger Jacob Johnsen.

Og der var ikke megen tøven hos Jacob Johnsen - ej heller hos hans søn, Rasmus på 10 år.

"Min søn sagde bare: 'Vi skal have Ludvig med' – det er hans gode ven. For Ludvig har aldrig siddet i en mejetærsker før", fortæller Jacob Johnsen.

Han arbejder til daglig som salgschef hos den østrigske virksomhed Bauer, der bl.a. sælger vandingsmaskiner og udstyr til biogasanlæg, men er selv vokset op på landet. Derfor kunne han uden yderligere instruktion betjene og styre en mejetærsker.

Således sprang Rasmus og Ludvig sammen med den midlertidige mejetærskerpilot Jacob Johnsen, op i cockpittet i den store New Holland, der ejes og normalt føres af naboen, Niels Ladegård fra Thomasminde.


Her ses Ludvig og Rasmus i mejestærkerens cockpit.

"Undervejs fik vi talt en masse om rækkefølgen i en landmands hverdag og om, hvorfor der i høsten arbejdes aftener og weekender – og også helt konkret om, hvad der sker, når kornet kommer ind i mejetærskeren. Vi snakkede også om, at kornet kan bruges til mange ting – foder, mel og øl", siger Jacob Johnsen, der i det hele taget gerne bruger forskellige lejligheder til at dele ud af de gode historier om landbruget.

"Når man er bybarn, så har man ikke altid en idé om, hvor mælk og korn kommer fra. Og jeg taler gerne landbruget op og fortæller om alle de gode ting, som landbruget gør – og at når der eksempelvis lugter af gylle, så skyldes det ikke, at landmanden vil genere os andre, men fordi gyllen giver vigtig næring til afgrøderne", siger Jacob Johnsen.

Dagen efter fredags-høsten i Gl. Pjedsted ville skæbnen, at hans far, Eskild Johnsen fra Grøntoft ved Aabenraa, også havde brug for hjælp. Og så fortsatte høstkaravanen.

"Så der kørte vi ned til ham og hjalp til der", fortæller Jacob Johnsen, der har delt ud af oplevelsen ved at indsende billederne til Skyd Høsten-konkurrencen.

Med de indsendte billeder deltager Jacob Johnsen i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Få gode råd til en sikker høst og deltag i vores høstquiz her. Så er du med i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 Drone til en værdi af 7.990 kroner

 

Faktaboks

Skyd Høsten 2021

Der er nu lukket for indsendelser til årets konkurrence. Vindere bliver afsløret i LandbrugsAvisen 18. september.

Emneord

Skyd høsten 2021

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle