Naboens presser brød i brand - ilden åd to hektar vårbyg

Fætrene Simon og Emil er vilde med at høste hos Bjarne Lund Madsen. I sidste uge blev det dog en lidt mere dramatisk dag i marken, da naboens presser brød i brand.

Det blev pludselig en helt anden dag i marken end tiltænkt under høsten af i alt 60 hektar vårbyg hos Bjarne Lund Madsen i sidste uge.

For de nåede kun 15 hektar af marken, mens de sidste to hektar fik en anden skæbne end planlagt:

- Jamen torsdag gik det så galt, at der gik ild i naboens presser på marken ved siden af. Og så brændte de sidste hektar, sammen med fem hektar halm, fortæller Bjarne Lund Madsen om ulykken, der heldigvis ikke havde personskade. 

Vårbyggen skal bruges til foder, selvom bedriftens grisestalde for tiden er tomme. Udbyttet på marken på billedet landede på 80 tønder, og det er Bjarne Lund Madsen godt tilfreds med.

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

Samlet set har Bjarne Lund Madsens vårbyg ligget mellem 60 og 80 tønder per hektar. Desuden er der stivelseskartofler, hvede, rug og lidt græs i markplanen på de 350 hektar. 

- Det er tørt, og kartoflerne mangler vand, men ellers ser det pænt ud, meddeler Bjarne Lund Madsen.

Fætre med i høsten

Billedet er taget mandag den 1. august. Forrest på traktoren sidder fætrene Emil (tv.) på 12 og Simon på 10. De er med til høsten hos Simons far, Bjarne Lund Madsen, på hans bedrift Korsbjerg nær Toftlund. 

- Det er egentlig en lang historie, for min kone overtog sin fars mejetærsker fra 96 som vi høster med. Og drengene synes det er så fantastisk at komme og være med til at høste i den, fortæller Bjarne Lund Madsen. 

Drengene elsker landlivet, og Bjarne Lund Madsen bemærker, at de spiser alle deres måltider sammen i marken. 

- Emil bor til dagligt i Løsning, så det er kun i ferierne de ses. Og de er rigtige landmandsdrenge. De ved alt om traktorer, siger Bjarne Lund Madsen. 

Med det indsendte foto deltager Bjarne Lund Madsen i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • De resterende afgrøder, vi mangler at få indsendelser på, er: Triticale og hestebønner.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle