Naboer høster frøgræs -tørken har sat spor

I Stor Merløse ved Ringsted hjælpes de to naboer Christian Ipsen og Anders Larsen altid om at høste frøgræs.

Christian Ipsen og Anders Larsen er naboer og driver henholdsvis Dineshøj og Mølleskovgaard. De to har et høstsamarbejde og hjælpes ad med at høste al frøgræs.

I sidste uge skrev vi hvordan de to naboer sammen havde skårlagt engrapgræs

"Vi har høstet ca 20 procent af vores samlede frøgræsareal som består af  engrapgræs, strandsvingel, hvidkløver, rødsvingel og rajgræs", fortæller Anders Larsen.

Mandag 11. juni blev langt størstedelen af de 22 hektar med engrapgræs af sorten Chester skårlagt og ifølge Christian Ipsen så kvaliteten fin ud, men han mistænkte at det ikke vejede så meget. Nu er udbyttet gjort op og det er noget under middel fortæller Anders Larsen. 

Under tørken har der været stor forskel på hvordan frøgræsset har stået i det kuperet terræn og særligt det der har stået høj har solen brændt af. 

Udover frøgræs har de hvede, byg, rug, spinat, ærter.

Også her har tørken sat sine spor. 

"Alle afgrøder er tørkeramt i en eller anden form, men hvor slemt ved vi ikke før kornhøsten, som forhåbentligt først er om fire uger", siger Anders Larsen.

Anders Larsen deltager med billederne i Skyd Høsten Bedst. 

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 15 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel
  • Mangler høst: Alm. rajgræs, vinterbyg, vinterraps, hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug, havre, spisekartofler, jordbær, spinat til frø og hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle