Nature Energy køber to biogasanlæg

Nature Energy har i dag købt to mindre biogasanlæg i Vestjylland, Sønder Vium Bioenergi og Hemmet Bioenergi.

To gårdbiogasanlæg bliver fra i dag en del af Nature Energy. Det drejer sig om Sønder Vium Bioenergi og Hemmet Bioenergi, der til sammen producerer 10 mio. kubikmeter biogas til naturgasnettet. Dermed driver Nature Energy i alt 9 biogasanlæg i Danmark, med en samlet produktionskapacitet på 135 mio. kubikmeter biogas til gasnettet.

Mere effektivt

Ole Hvelplund, adm.direktør i Nature Energy ser flere fordele i opkøbet. Bl.a. kan de bruge deres størrelse og ekspertise til rationaliseringer, som fører til lavere omkostninger

"Vi har i dag et velfungerende kompetencecenter i Nature Energy, som betyder, at vi kan reducere en række administrative omkostninger. Vi er samtidig i stand til at optimere på driften og sikre en bedre udnyttelse af biomasserne, og det kan vi gøre på flere anlæg – både i Danmark og uden for Danmark. Det vil give en bedre udnyttelse af vores biomasser og give mere grøn omstilling for pengene", siger han.

Biogasanlægget i Hemmet blev etableret i år 2012 og biogasanlægget i Sønder Vium blev etableret i 2016. De to anlæg Ligger midt imellem Nature Energy’s anlæg i Korskro og Videbæk.

Ikke sidste opkøb

Nature Energy har siden juli 2015 koblet 7 biogasanlæg på det danske gasnet. Med opkøbet af Sønder Vium og Hemmet består Nature Energy koncernen nu af 9 biogasanlæg.

"Biogasanlæggene i Sønder Vium og Hemmet er nok ikke de sidste biogasanlæg, der bliver en del af vores koncern", siger Ole Hvelplund

Han peger på, at opkøbet vil give en bedre udnyttelse af Nature Energy’s biomasser og give mere grøn omstilling for pengene.

Fokuserer på udland

Ifølge Frank Wennerberg, der indtil i dag har været direktør i Combigas, der ejede Hemmet Biogas, sælger Combigas til Nature Energy, fordi de nu fokuserer mere på det udenlandske marked. Halvdelen af Combigas er eksempelvis solgt til Kina.

Sønder Vium Bioenergi og Hemmet Bioenergi leverer biogas til det samme opgraderingsanlæg til gasnettet, og indgår derfor i en samlet handel. Parterne ønsker ikke at oplyse salgsprisen. Nature Energy overtager driften af de to biogasanlæg, og de fem medarbejdere på anlæggene.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle