Mærkedag: Mandag 2. maj slår NaturErhvervstyrelsen dørene op for første etape af den nye afdeling på Augustenborg Slot. Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen er med.
80 medarbejdere i NaturErhvervstyrelsen - heraf 45 nyansatte - har på mandag deres første arbejdsdag i styrelsens nye afdeling på Augustenborg Slot i Sønderjylland.
Samme dag løber den officielle indvielse af stablen: Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er på pletten, sammen med styrelsens direktør Jette Petersen, borgmester Erik Lauritzen, Sønderborg og andre lokale naboer og samarbejdspartnere. Alle tre taler ved indvielsen.
»En stor mærkedag«
»Det er en stor mærkedag for ministeriet at kunne indvie NaturErhvervstyrelsens nye store afdeling på Als,« siger Esaben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.
Han glæder sig over, at planen om at skabe flere statslige arbejdspladser over hele landet skrider planmæssigt frem.
»Statsadministrationen er alle danskeres, og det er vigtigt, at staten er tæt på alle de borgere, som den betjener,« siger Esben Lunde Larsen.
Læres op i landbrugsstøtte
Den første gruppe af medarbejdere i Augustenborg skal behandle landmændenes ansøgninger om landbrugsstøtte.
Ansøgningerne er netop kommet i hus.
»Netop derfor er maj et naturligt tidspunkt at flytte denne opgave og lære nye medarbejdere op,« mener styrelsen.
Løbende opbygning
Afdelingen i Augustenborg vil løbende blive bygget op, og arbejdspladser flytter fra København til Augustenborg, efterhånden som det passer med opgaver og produktionsplanlægning, og at styrelsen har lokaler at rykke ind i.
Det er i følge Esben Lunde Larsen udtryk for »rettidig omhu og omtanke«, at Natur-Erhvervstyrelsen allerede nu flytter arbejdsopgaver og bygger afdelingen gradvist op.
NaturErhvervstyrelsen flytter i alt 392 arbejdspladser til Sønderjylland. 376 til Augustenborg og 16 til Tønder, hvor styrelsen i forvejen har en stor afdeling.
Derudover flytter 22 arbejdspladser fra Styrelsen for Vand? og Naturforvaltning også ind på Augustenborg Slot.
I Miljø- og Fødevareministeriet skal i alt 666 medarbejdere flyttes geografisk.
Miljø- og Fødevareministeriets styrelser og klagenævn beskæftiger ca. 4.500 medarbejdere. I dag er knap 53 procent af disse medarbejdere beskæftiget uden for København.
Med regeringens plan når det tal op på 67 procent.
Kilde: NaturErhvervstyrelsen