Naturfond køber del af unikt naturområde på Fyn

Det smukke Fyns Hoved er et af Danmarks unikke naturområder. Nu har Den Danske Naturfond erhvervet tre mindre naturarealer i området. Målet er at skabe en bedre og mere sammenhængende naturpleje på Fyns Hoved.

Fyns Hoved ligger ikke blot smukt på det allernordligste Fyn. Det huser også værdifulde overdrev, kær og strandenge. Derfor er direktør i Den Danske Naturfond, Flemming Nielsen, rigtig glad for, at fonden er blevet lodsejer i området:

”Arealerne på Fyns Hoved har en fantastisk beliggenhed og nogle fine naturværdier. Men området er opdelt i mange mindre parceller og hegninger. Det har betydet, at nogle arealer ikke er blevet plejet og er ved at gro til. Ved at opkøbe nogle af disse arealer håber vi at kunne medvirke til at bevare og forbedre naturen i et helt unikt naturområde i Danmark,” siger Flemming Nielsen.

Det skriver Den Danske Naturfond i en pressemeddelelse.

Naturfonden har indgået et samarbejde med Naturstyrelsen om, at fondens arealer skal drives i sammenhæng med Naturstyrelsens arealer på Fyns Hoved. Naturstyrelsen vil stå for den daglige drift, der blandt andet indebærer græsning og anden naturpleje.

Fonden har i første omgang hvervet tre mindre parceller, men det er målet over de kommende år at kunne inddrage en endnu større del af arealerne på Fyns Hoved i en sammenhængende naturpleje. Hvis hele Fyns Hoved med tiden kan blive et samlet naturområde, vil Den Danske Naturfond gerne medvirke til det og opkøbe flere arealer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle