Naturfond køber over 1.100 hektar af godsejer

Godsejer og tidligere formand Frederik Lüttichau har solgt over 1.100 hektar til naturfond.

Aage V. Jensen Naturfond har indgået en aftale om at købe 1.130 hektar natur ved Søholt Gods på Lolland.

Sælger er godsejer og tidl. formand for Sektionen for Større Jordbrug Frederik Lüttichau, skriver naturfonden i en pressemeddelelse.

De mange hektar er fordelt på 602 hektar skov, heraf 232 urørt, 378 hektar sø, 120 hektar agerjord og 30 hektar naturarealer. Området skal hedde Søholt Storskov.

"Området er et af de mest artsrige i Danmark, og rummer store partier af gammel skov bl.a. med over 2-300 år gamle ege og bøge. Søholt Storskov indeholder også rene og meget værdifulde søer, som er omkranset af store skov- og landbrugsarealer, som kan udvikle sig til værdifuld natur", siger Leif Skov, formand for Aage V. Jensen Naturfond.

godsejer fortsætter landbrug

Salget af jorden betyder ikke ligefrem, at Frederik Lüttichau stopper med at drive landbrug på Søholt Gods, som han ejer.


Godsejer Frederik Lüttichau. Foto: Torben Worsøe

"Søholt og Ulriksdal Gods vil fortsat være koncentreret om landbrugsdriften, hvor der i den fortsættende driftsenhed vil være ca. 475 ha landbrug og 250 ha skov og natur. Vi gennemfører samtidig et generationsskifte, hvor vi glæder os over, at vores søn Filip vil tage udfordringer og udviklingsmuligheder op i det ”nye” Søholt", siger Frederik Lüttichau og fortsætter:

"Jeg fortsætter som forpagter af landbruget. For vores ansatte er der ikke ændringer, vi fortsætter i de samarbejdsaftaler og forpagtninger vi har, hvor vi samlet driver godt 1400 ha landbrug".

Salget afventer stadig myndighedernes godkendelse.

Se kort over Søholt Storskov her.

Faktaboks

Om Aage V. Jensen Naturfond:

Fonden yder støtte til mange naturprojekter i Danmark inden for forskning, formidling og tiltag, der skal øge befolkningens glæde ved naturen. 

Naturfonden ejer i dag 32 naturarealer fordelt på 23 lokaliteter på tilsammen godt 19.000 hektar i Danmark.

Kilde: http://www.avjf.dk/

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle