Naturmælk får kritik for vildledning: Lad nu være med at lyve

Det økologiske andelsmejeriet Naturmælk ved Tinglev hævder på mælkekartonerne, at det gør meget for naturens mangfoldighed, blandt andet ved at have bistader på gårdene. Sludder, siger forsker.

"Hos Naturmælk har landmændene nu bistader på gårdene. Det sker som del af en større indsats fra andelsmejeriets side for at sikre biodiversiteten på og omkring de enkelte gårde".

Sådan står på der mælkekartonerne fra det sønderjyske andelsmejeri Naturmælk, men den vending er en sandhed med modifikationer, hvis det står til Rasmus Ejrnæs, seniorforsker på Institut for Bioscience, Aarhus Universitet.

"Lad nu være med at lyve, Naturmælk. I gør det jo ikke for at sikre biodiversiteten, men for at sikre, at der er bestøvere til jeres landbrug og honning at høste", siger han.

Det skriver JydskeVestkysten.

"Alle former for landbrug består i, at mennesker høster af nogle ressourcer, så der ikke er så meget til andre arter. Det er der ikke noget galt i, vi skal bare huske at kalde en spade for en spade. Honningen, vi smører på maden, er hentet i blomster. Vi tager noget fra de vilde bier - noget ud af naturens kredsløb", siger forskeren.

Kommentaren har fået Naturmælk til at ændre teksten på kartonerne, ligesom direktør Leif Friis Jørgensen vil fortælle om mejeriets øvrige tiltag for naturen.

"Det er en kæmpefejl, at vi ikke også fortæller om de mange andre ting, vi gør for biodiversiteten på vore mælkekartoner. Tilsammen er vi overbeviste om, at det i den grad flytter noget", siger direktøren.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle