Nedtur fortsætter: Tyske smågrise oplever nyt kraftigt prisfald

Tysk smågrisenotering er på to uger gået fra 83 til 76 euro.

Prispresset på noteringen for tyske smågrise afregnet efter VEZG-noteringen fortsætter.

Sidste uges fald på 3,5 euro følges op med et nyt tilsvarende fald, og dermed er noteringen dykket syv euro til 76 euro på to uger. 76 euro svarer til 603 kr. inkl. vægtregulering.

Det er coronasmitten, der gør indhug i noteringerne i Tyskland.

"Den tyske slagtesvinenotering faldt med syv cent i onsdags og med seks cent ugen før på grund af den stigende usikkerhed i forbindelse med coronakrisen. Det var to hårde slag for smågrisenoteringerne. Endnu værre end selve prisfaldet på det tyske slagtesvinemarked er det imidlertid, at prisudsigten for de kommende måneder ikke længere er så lyserød, som den var for to uger siden. Udbuddet er ikke stort på smågrisemarkedet, men slagtesvineproducenter udskyder p.t. nye bestillinger og sætter således smågrisemarkedet under pres", beretter Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

Han fortæller, at meget tyder på, at den tyske slagtesvinenotering vil stabilisere sig.

"Der er ikke opstået en udbudspukkel, og slagteriernes efterspørgsel er fortsat høj. Ikke desto mindre fører coronakrisen til mange usædvanlige logistiske udfordringer. Flere og flere personer laver selv mad hjemme i stedet for at spise i restauranter eller kantiner. Detailhandlens efterspørgsel er steget tilsvarende drastisk i de seneste uger, mens efterspørgslen fra restauranter og kantiner er næsten fuldstændigt brudt sammen", siger han.

Også prisen for hele slagtekroppen er under prispres og faldt cirka otte eurocent i forrige slagteuge. Eksporten til tredjelande lever endnu ikke op til forventninger, selv om den tager fart.

"På det europæiske hjemmemarked vækker den snart begyndende grillsæson de største bekymringer. Det er meget usikkert, i hvilket omfang grillaktiviteter finder sted, og hvor meget svinekød slagterierne allerede har på lager til det. Da grillsæsonen typisk er en af de drivende faktorer for prisstigningen i løbet af foråret, kan man p.t. ikke udelukke, at det sæsonmæssige opsving stort set udebliver i år", siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle