Nedtur i minkbranchen rammer Kopenhagen Fur hårdt

En række hårde år har sat sine dybe spor i omsætningen hos Kopenhagen Fur. Lave priser på skind betyder et fald i omsætningen på omkring 1,6 mia. kr. eller hele 21 pct. Den markante nedgang i årets resultat skyldes to ting, der hver især er en alvorlig lussing og i forening nærmer sig en knockout. For det første blev der solgt 1,9 mio. færre skind på årets auktioner, og for det andet faldt verdensmarkedsprisen med i gennemsnit 41 kr. pr. minkskind. I procent er der tale om en nedgang i antallet på otte procent og i prisen på cirka 17 procent.

Listen er igen i år præget af selskaber, der tjener penge på at transportere levende grise eller formidler grisegener. Listen rummer ikke færre end seks virksomheder, der har specialiseret sig i at flytte rundt på grise. Ny på listen er N.V. Randers A/S, der for første gang har oplyst sin omsætning. Virksomheden, der er bedre kendt under navnet Vinderslev, håndterer årligt omkring tre mio. grise og sender ugentligt 35.000 smågrise ud af landet.

I øvrigt er det værd at notere sig, at rugerivirksomheden Danhatch, der er ejet af DLG og Danish Agro i fællesskab, har god gang i eksporten af nyudrugede kyllinger. Resultatet er man godt tilfreds med i Danhatch, der bl.a. har succes med produktion af økologiske og langsomtvoksende daggamle kyllinger. Her har man oplevet en positiv markedsudvikling, hvor salget i 2018 steg med 0,8 mio. stk. til 2,2 mio. daggamle kyllinger. Men Danhatch ejer også grise, og svineaktiviteterne i DanPiglet A/S har bidraget med et utilfredsstillende underskud. Den overordnede strategi for koncernen har i flere år været at foretage en afvikling af griseaktiviteterne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle