Nervøse dyrskuer holder vejret: Vi tror stadig på det

To dyrskuer er allerede aflyst pga. corona, og de resterende dyrskuer har øjnene stift rettet mod myndighederne og deres anbefalinger.

Det kan blive en trist dyrskuesæson i år.

Udbruddet af corona-virus har allerede betydet to aflysninger, nemlig Fjerritselv Dyrskue og landbrugsmessen Gl. Estrup.

For de dyrskuer, der følger lige efter, Det Sønderjyske Fællesdyrskue, Roskilde Dyrskue og Det Fynske Dyrskue, holder man vejret, men regner indtil videre med at afholde dyrskue.

Samstemmende lyder det, at man fortsætter arbejdet med at planlægge dyrskue, men følger myndighedernes udmeldinger nøje.

bestemt alvorligt i roskilde

I Roskilde, hvor man med over 100.000 besøgende er landets største, gør man grundige overvejelser, men regner med at holde dyrskue 5.-7. juni som planlagt.

"Vi tror på, at vi kan holde dyrskue, og at den her krise er drevet over til den tid. Der er stadig god tid endnu, men det er klart, at vi gør os vores overvejelser", siger sekretariatschef Charlotte Frimer Petersen og fortsætter:

"De økonomiske konsekvenser afhænger af, hvor tæt vi kommer på, før vi er nødt til at aflyse. Er hele pladsen sat op, og vi er nødt til at aflyse, bliver det selvfølgelig meget dyrt. Men vores økonomi kan godt stå imod et år uden omsætning, men det er bestemt alvorligt".

kan spare arbejde næste år i sønderjylland

Det Sønderjyske Fællesdyrskue ligger i slutningen af maj i weekenden efter Gl. Estrup, der som nævnt har aflyst. 

Det er udstillingsleder Erik Nissen ikke klar til endnu:

"Lige nu fortsætter vi planlægningen, og så regner jeg med, at vi træffer en endelig afgørelse omkring påske. Indtil da må vi bare fortsætte, for vi kan ikke bare afvente og så lave et dyrskue", siger han og tilføjer:

"Det bliver ikke så stor en stor udfordring, hvis vi er nødt til at hoppe over et år. Det kan spare lidt arbejde næste år, for jeg kan sige til udstillerne, at de som udgangspunkt har samme stand næste år".

mange penge på spil på fyn

På Fyn hos Det Fynske Dyrskue, som efter planen skal være 12.-14. juni, kan det blive en dyr fornøjelse at måtte aflyse, fortæller dyrskuechef Sara Ekknud Windell:

"Vi har skrevet under på kontrakter for toiletter, borde osv., så der håber jeg da på noget goodwill, hvis vi er nødt til at aflyse. Det er mange tusinde kroner, der er på spil", siger hun og fortsætter:

"Lige nu tror jeg på det, og vi har lige solgt en stand i dag, så det er der også andre, der gør. Vi regner bestemt med at holde dyrskue, men det er klart, at vi følger myndighedernes anvisninger, det skal der ikke være nogen diskussion om".

Dyrskuechefen fortæller, at man i slutningen af april skal tage en beslutning, om man aflyser eller ej.

Ny dato?

Landbrugsavisen.dk har spurgt alle tre dyrskuer, om de overvejer at udskyde til en anden dato.

Hos Det Sønderjyske Fællesdyrskue er det udelukket, mens det kan blive svært for Roskilde Dyrskue at finde en ledig dato i Dyrskuepladsens pakkede kalender.

Sara Ekknud Windell fra Det Fynske Dyrskue siger:

"Som det ser ud lige, er det ikke en mulighed, men jeg vil alligevel ikke afvise noget. Vi, dyrskuerne landet over, er i tæt kontakt, og vi skal stå sammen, hvis det skal lykkes at rykke datoer", siger hun og tilføjer:

"Vi håber, tingene ser lysere ud om en måneds tid".

Til Nordjyske siger markedsformand Keld Nielsen, at chancerne er 50/50 for, at Hjallerup Marked bliver afholdt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle