Netauktion kunne have reddet topstutteri fra konkurs

Søndag d. 24. marts var der netauktion over 46 sportsheste fra Stutteri Jens Kvist, der er gået konkurs. Auktionen gik så godt, at konkursen kunne have været undgået, hvis hestene var kommet på auktion i efteråret

Da 46 sportsheste var under hammeren søndag d. 24. marts på en netauktion, blev det den bedste hesteauktion for Campen Auktioner i auktionshusets historie.

"Det var en helt fantastisk auktion," siger  Finn Campen, direktør i Campen Auktioner, til landbrugsavisen.dk.

Han vil ikke ud med det præcise tal for, hvad de 46 heste indbragte, men han fortæller, at den dyreste hest, en ifolet hoppe, gik for 137.000 kr.plus moms og salær. 

"I den sidste time af auktionen var der en kæmpe budkrig, hvor auktionen steg med mere end én million kroner", fortæller han. 

Stutteriet har gennem årene leveret mange konkurrencedygtige heste, der har udmærket sig ved store internationale stævner, herunder OL.

Købere til kvalitet

Campen Auktioner har haft hesteauktioner de seneste 3-4 år, men denne auktion har haft den støste interesse til dato.

Finn Campen fremhæver Stutteriet Jens Kvists gennemavlede kvalitetsheste som en stor del af årsagen til succesen.

"Det er et bevis på at , hvis den rigtige hest er der, er der også købere. Folk vil gerne avle videre på de her avlslinjer og flere har købt tre-fire heste på auktionen", siger Finn Campen. 

Da der var besigtigelse af hestene lørdag, var der mødt 350 potentielle købere op. 600 havde registreret sig til auktionen. 

"At få sådan en kollektion af sportsheste på netauktion til absolut bortsalg er helt unikt, og auktionen er nok Danmarks største af sin slags. Det er sjældent, at der udbydes så mange gode heste på en netauktion, og det kan nemt mærkes på den opmærksomhed, som auktionen har fået ikke bare i dag til eftersynet, men igennem hele forløbet", siger Finn Campen.

Stof til eftertanke

Auktioner er ikke længere forbeholdt de få, mener Finn Campen. 

"Auktioner er for mange. Der har været mange tv-udsendelser om forskellige auktioner og det har gjort at  folk ikke finder så eksotisk mere", siger han og angiver at, det at det er en netauktion kan have været med til at flere folk ville være med.

Auktionens succes giver dog også stof til eftertanke, mener han. 

"Hvis vi havde været inde over salget af hestene, så var det slet ikke sikkert at Stutteri Jens Kvist var gået konkurs", siger Finn Campen. 

Han mener, at mange skal overveje auktion som salgskanal inden det er for sent.

"Vi kan skrabe mange købere sammen og  også sælge en hel besætning ad gangen og som avler skal man veje udgifterne ved at have hesten op mod, hvad man kan få ind nu og her ved et salg", siger han. 

Stutteriejer Jens Kvist er enig medgiver at auktionen har givet et overvældende flot resultat.

"Tilsyneladende er det også gode mennesker, der har købt hestene, i hvert fald dem, der har henvendt sig efterfølgende", siger Jens Kvist til landbrugsavisen.dk. 

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle