Niårig opdagede brand i mejetærsker

Niårige Jonathans årvågenhed reddede dagen og høsten på bedriften Granlund.

Da niårige Jonathan sagde til 19-årige Troels Aagaard Hansen, at der var ild i mejetærskeren, skulle Troels lige have den et par gange. 

Det fortæller Troels' far, John Aagaard Hansen, fra gården Granlund ved Ollerup på Sydfyn.

Jonathan og Troels var ude og køre fra af årets vinterhvedehøst, da niårige Jonathan fra sin plads i den røde Fendt så røg fra mejetærskeren. Da Troels fik kigget og set, at Jonathan havde ret, blev mejetærskeren hurtigt stoppet og slukket. 

”Ilden blev slået ned nærmest, inden den var gået i gang”, lyder det lettet fra far John Aagaard Hansen, som fortsætter:

”De andre gloede noget, da de hørte, det var Jonathan, der havde opdaget det”.

Den gæve gut er nabo til en af gårdens marker og mistede sin far, da han var yngre. Han er derfor i flere år kommet fast på bedriften Granlund og har kørt med i traktoren, når der skulle laves noget.

”Hans mor synes, det er for dårligt, at vi ikke har en SMS-service, når vi skal køre”, griner John Aagaard Hansen.

Jonathan er blevet en god ven af familien, og han kalder John for ’Bondemand John’.

"Han savner en far, kan man mærke, så han kommer her og er med i landbruget. Bare han kan gå og lave noget med mig, kan man mærke, han er glad”, siger John Aagaard Hansen.

Jonathan reddede høsten

På gården havde de tidligere på høsten haft en mindre brand under mejetærskeren, og Jonathans årvågenhed sikrede, at gården klarede sig igennem høsten uden større brande.

Jonathans dåd skulle desuden vise sig at blive særligt vigtig, da han opdagede branden på den mark som, med Johns ord, reddede høsten.

Marken gav godt otte ton per hektar og trækker derfor den samlede høst op på pæne syv ton per hektar. Det er de naturligvis ekstra glade for på Granlund, som foruden 45 hektar jord opdrætter slagtekyllinger.

John Aagaard Hansen deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sine indsendte billeder.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd høsten

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle