Ni konkurser i august

Der var ni konkurser indenfor landbrug, skovbrug og fiskeri i August.

I følge seneste konkursopgørelse fra Danmarks Statistik var der ni konkurser inden for landbrug, skovbrug og fiskeri i August.

I samme måned sidste år var antallet af konkurser to.

"Tallene viser en fortsat moderat stigning i antallet af konkurser. Målt som løbende 12 måneder, som vi jo foretrækker af hensyn til at glatte de sæsonmæssige udsving ud, viste tallene en stigning fra 124 ved årets start til nu 147 konkurser inden for landbrug, skovbrug og fiskeri, hvoraf landbruget udgør langt hovedparten", skriver Erhvervsøkonomisk chef hos Seges, Klaus Kaiser.

Den primære årsag til stigningen i antallet af konkurser gennem året er de lave svinepriser, hvor den normale sæsonmæssige stigning i svinepriserne over sommeren desværre er udeblevet i år, anfører han.

"Hvis vi kigger fremad, vil de relativt lave svinepriser fortsat påvirke konkursantallet, og i løbet af vinteren forventer vi også, at den voldsomme tørke vil afspejle sig i konkurstallene. Så i de kommende måneder er der udsigt til en moderat stigning i antallet af konkurser", mener Klaus Kaiser.

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle