Betalt indhold af Landbrug & Fødevarer

Niels fik uundværlig håndsrækning, da sygdommen ramte

Midt i en hektisk hverdag med svineproduktion, planteavl og organisationsarbejde fik Niels Rasmussen konstateret kronisk knoglemarvskræft.

Hvad stiller man op som travl og dedikeret landmand, når sygdom sætter en stopper for ens livsværk?

”Jeg følte, verden forsvandt for mig - og hvad med familien?” fortæller Niels.

 

Lægerne forklarede, at sygdommen er uhelbredelig, men moderne stamcellebehandling gør det muligt at få mange gode år. Men meldingen var også, at sygdommen ikke harmonerer med et aktivt landmandsliv.

Når indtægterne sådan pludselig falder væk, kan økonomien blive en udfordring. Men heldigvis havde Niels og hans kone, Inger Marie, oprettet personlige forsikrings- og pensionsordninger via Landbrug & Fødevarer. Så på trods af en ændret hverdag, har de derfor ingen økonomiske problemer, men kan koncentrere sig om at leve et godt liv med en kronisk sygdom.

”Jeg synes, at landmænd generelt skal vænne sig til at forsikre sig og oprette en pensionsordning, ligesom størstedelen af lønmodtagere i dagens Danmark. Det kan være svært, når landmænd har været vant til at pensionen ligger i konjunkturskabte kapitalgevinster, men sådan er det ikke nødvendigvis længere, så forsikringer og pensionsopsparinger er vigtige for ens fremtidige økonomi - især hvis uheldet er ude” fortsætter Niels.

”Fremtiden for gården og familien skulle på plads. Her er jeg glad for, jeg altid har haft styr på forsikringerne”, siger Niels.

Hans råd til andre landmænd er klare:

”Lav en exit-strategi og hav nogle værktøjer i værktøjskassen, så du kan komme igennem uforudsete kriser. Sygdom kan ramme os alle, og landbruget er tilmed et farligt erhverv. Det skal vi anerkende og indrette os efter, især for vores familiers skyld”.

”Forsikringen for tab af erhvervsevne bærer reelt vores økonomi nu. Ved den forsikring forsikrer man sin arbejdsindkomst i den størrelsesorden, man selv vurderer. Specielt denne mulighed vil jeg klart anbefale alle landmænd” slutter Niels.

Faktaboks

Medlemsfordele: Landbrug & Fødevarer arbejder hele tiden på at optimere de eksisterende kontante medlemsfordele og finde nye.

Pension: Pensionsordningen med Tab af Erhvervsevne-forsikring er vigtig for selvstændige landmænd. Medlemsfordelen LandmandsPension er en konkurrencedygtig pensionsordning, der er tilpasset de særlige vilkår i landbrugserhvervet.

  • Ordningen er billigere end tilsvarende pensionsordninger til selvstændige.
  • Den udløber først ved den lovbestemte pensionsalder – hvor andre ordninger typisk udløber ved 62 eller 65 år.
  • LandmandsPension er kreditorbeskyttet.
  • Som medlem kan man også oprette pensionen til ægtefælle/samlever og ansatte

Forsikringer: Forsikringer i forhold til sygdom og død er også helt centrale for selvstændige, så hjemmet og familien er sikret. Ud over LandmandsPension kan medlemmerne oprette sundhedsforsikring, gruppelivsforsikring og ulykkesforsikring via Landbrug & Fødevarer.

Læs mere på lf.dk/medlemsfordele og landmandspension.dk

Emneord

sponsoreret , Landbrug & Fødevarer , LandmandsPension , forsikring

Forsiden lige nu