NNF anerkender Danish Crown: Fornuftigt at forberede sig på det værste

For at sikre sig mod nye udbrud af corona-virus er Danish Crown i gang med at lave optegnelser over, hvor folk bor. NNF roser tiltaget for at komme i rette tid.

Den danske slagterigigant Danish Crown tager nu drastiske skridt for at sikre sig, at corona-udbruddet med 120 smittede på slagteriet i Ringsted, også bliver det eneste herhjemme.

Det skriver Fagbladet 3F.

I et forsøg på at kunne bekæmpe fremtidige udbrud, er Danish Crown begyndt at gennemgå samtlige sine fabrikker og virksomheder i Danmark.

"Det er korrekt, at vi har sat gang i et større arbejde med at få et overblik over alle vores virksomheder i Danmark, så vi kan reagere endnu hurtigere, hvis der udbryder smitte på en af vores andre fabrikker", forklarer Jens Hansen, pressechef hos Danish Crown, til Fagbladet 3F.

Ud over slagteriet i Ringsted, har Danish Crown slagterier og virksomheder i Horsens, Sæby, Herning, Aalborg, Sønderborg, Esbjerg, Holsted, Rønne og Skærbæk.

Det største slagteri herhjemme ligger i Horsens og har omkring 1.200 ansatte.

Ifølge Flemming Hansen, formand for NNF Østjylland, som er slagteriarbejdernes fagforbund, kommer tiltaget fra Danish Crown på det rette tidspunkt.

"Et udbrud kan lige så godt ske på vores slagteri i Horsens, som det kunne ske i Ringsted. Og der er ingen tvivl om, at snakken om corona fylder på slagteriet her i Horsens. Det har ligget og rodet i baghovedet. Hvornår kommer det hertil?" siger han.

"Derfor synes jeg også, det er rigtig fornuftigt, at Danish Crown forbereder sig på det værste", siger Flemming Hansen.

Smitteudbruddet i Ringsted startede blandt polske medarbejdere, som ofte bor sammen og kører sammen til arbejde.

Da corona bredte sig på et stort Danish Crown-slagteri i Tyskland, var det også blandt østeuropæiske ansatte, som boede tæt sammen.

Hos Danish Crown i Horsens udgør de polske medarbejdere en endnu større andel af de ansatte med omkring 500 polakker ud af 1.200 medarbejdere.

Ifølge Jens Hansen, pressechef i Danish Crown, er de udenlandske ansatte kun en del af den smittefokus, som slagterierne skal igennem i disse dage.

"Det er et stort og bredt arbejde, hvor vi har nedsat en gruppe, der skal se på, hvad der kan stille os dårligt, hvor der er risikofaktorer, og hvad der kan forværre smittespredning, så vi er forberedte. Men det er ikke sådan, at det arbejde kun retter sig mod vores udenlandske medarbejdere. Det gælder alle dele af virksomheden", siger han.

Obs. Underrubrikken er rettet 8. august kl. 9.29. Det er ikke korrekt, at Danish Crown registrerer, hvilke danske og udenlandske ansatte, der bor og kører sammen, som det tidligere fremgik af artiklen. Virksomheden laver derimod optegnelser over, hvor folk bor.

 

 

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle