Agco-topchef : Alle forventer komplikationer i tolden

Man kan næsten høre lettelsens suk.

Agco producerer ikke længere traktorer i UK, selvom Massey Ferguson rimer af britisk stolthed og historie.

Det faktum blev omtalt, da Agcos topchef i går udlagde teksten på en børskonference i forbindelse med, at traktorproducenten med bl.a. MF, Valtra og Fendt i porteføljen fremlagde status for 2018.

Alligevel er Brexit i høj grad også til stede i direktionsgangene hos Agco.

Kæmpe traktorproducent: Løfter omsætning til 61 mia. kr.Maskiner 5. februar · 14:54

”Vi håber, at vi er velforberedte. Vi producerer ikke længere i UK. Hoved-disruptionen(ved Brexit) er derfor logistik. Alle forventer komplikationer i tolden. Derfor sørger vi for, at vi har nok traktorer, måske lidt tidligere end vi plejer, så vi har en lille buffer, hvis der er problemer”, lyder det fra Agcos CEO Martin Richenhagen.    

Derudover har han stor fokus på vigtige leverandører fra Storbritannien. Her er øjnene rettet mod leverandøren af fælge GKN.  

”Vi har vigtige leverandører der. Eksempelvis et firma som GKN, hvor vi køber fælge til vores traktorer – også vores Fendt-traktorer. Det er noget, som skal organiseres meget omhyggeligt, da vi arbejder meget travlt indenfor en snæver tidsramme og kapacitet. Så selvfølgelig enhver disruption på grund af simple komponenter som fælge vil være meget, meget skidt. Markedsmæssigt tror vi, at tingene vil være mere stabile end folk går og tror, da mange landmænd stadig er optimistiske”.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.