Vi tager os den tid det tager - i høsten skal der være tid til samvær

Når naboer, familie og venner kommer forbi Fuglebjerggaard under høsten, skal der altid være tid til en kop kaffe og et hvil – og det nyder både dyr og mennesker.

Der er ingen tvivl om at hyggen er i højsædet, når høsten står for døren hos Kjell Mortensen og Susanne Roed på den 42 store deltidsbedrift Fuglebjerggaard i Kirke Hyllinge. 

Gården købte parret for 25 år siden, og der høstes både raps, vinterbyg, vårbyg og hvede med en CLAAS 88 sl, der skal bruges til foderbyg og maltbyg. Vandprocenten var i år på 14,7, og alt i alt ser det ganske fornuftigt ud, fortæller Susanne Roed, der har indtaget rollen som servicepige og kører rundt med drikkevarer og henter reservedele. 

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

Overskud til ro og nærvær 

Når høsten går i gang, hjælpes familien ad, og både parrets søn og børnebørn på 9 og 12 kommer hjem og hjælper til med kornvognen. Susannes mor kommer da også gerne forbi, og selvom hun ikke er med i arbejdet, skal hun altid lige have en melding, siger Susanne Roed.

- Min gamle mor skal lige holdes opdateret, så har hun ro i sindet. Hun kommer ud og får en kop kaffe en gang imellem, og nogle gange kommer madkurven med ud i marken og så kommer hun med. 

Generelt tager de sig altid tid til at holde en halv times pause med en kop kaffe i marken, når der kommer besøg udefra. Det er noget, de hygger sig med, og det er vigtigt ikke at stresse alt for meget – især når høsten ser så fint ud som i år. 

Og tid er der da også til at naboen kigger forbi for at få lidt korn til sine høns, og så skal Alma, familiens lille franske bulldog, op og se den nyhøstede hvede an. Hun kører da også gerne med i både mejetærsker og traktor, fortæller Susanne Roed grinende. 

Der er ifølge hende udsigt til at høsten kan blive færdig allerede i morgen, torsdag eftermiddag, og det er nok meget godt med en weekend med hedebølge i vente. 

Med det indsendte foto deltager Sussanne Roed i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • De resterende afgrøder, vi mangler at få indsendelser på, er: Triticale og hestebønner.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle