Idéjagten: Bedre udnyttelse af redskaber

Selvopfunden adapter effektiviserer arbejdet samt udnyttelse af redskaber

Morten Rasmussen har fundet på en ny idé til sit landbrug. 

Det kom af, at han var træt af, at hans dyre redskaber til læssemaskinen ikke blev udnyttet i forhold til potentialet. 

"Jeg ville blandt andet gerne bruge min nye stengreb i foråret, når der skal tromles eller harves, hvor jeg dermed har mulighed for at sætte den i frontliften," forklarer Morten Rasmussen. 

Problematikken lå heri, at der var Hydrema hurtigskifte på stengreben, men frontliften var en 5,5 tons lift.

Derved skulle Morten Rasmussen skaffe en adapter, så han kunne bruge sine Hydrema redskaber i fronten af sin traktor, ligesom mange svenske landbrug har det med et volvoskifte i fronten af deres traktorer. 

"Der findes mange typer og fabrikater, hvor adapteren gør, at de kan skifte mellem forskellige hurtigsskift, for eksempel Euro bagslag til Manitou, men der findes ingen, hvor der er en adapter mellem liftkugler og et hurtigskift," forklarer Morten Rasmussen og fortsætter:

"Det næste problem var også, at denne adapter skal være meget kraftig, da den skal monteres på en traktor med 380 hestekræfter og en frontlift, der magter 5,5 tons." 

Derudovar har Morten Rasmussens stengreb også en egenvægt på 1,3 ton, hvilket gør, at der kommer et stort vrid på den ønskede adapter. 

"Efter lang tids søgen, valgte jeg selv at konstruere sådan en adapter, så jeg i dag har muligheden for at bruge mine Hydrema redskaber til traktoren også," forklarer Morten Rasmussen. 

Hans Hydrema redskaber tæller, udover stengreben, også pallegaffel, halmspyd, skovle og wraptang. 

"Det har gjort, at jeg har langt flere muligheder i dag, så jeg bruger mine arbejdstimer mere effektivt"

Morten Rasmussen har brugt ca. 5000 kr. på sin konstruktion af adaptoren. 

Med sin idé deltager han i Idéjagten.

Har du en god idé? Så læs med nedenfor. 

Konkurrence: Vind et rejsegavekort, en CAT Phone S40 eller en CAT Phone S30

BEDRE BESKRIVELSE - STØRRE CHANCE

Vil du være med i konkurrencen, så er det eneste, du skal gøre, at sende billeder og en fyldig beskrivelse af din gode idé ind til LandbrugsAvisen. Jo flere billeder, og jo bedre du beskriver ideen, jo større er din chance for at vinde en af de flotte præmier.

Alle kan indsende ideer. Både opfinderen selv, men også andre som bare vil pege på en god idé som en ven, kollega eller måske en arbejdsgiver har fundet på.

Hver uge trækker vi lod om en ugepræmie blandt alle indsendte ideer. Ugepræmierne går til indsenderen af ideen. Ugepræmien er et par af de klassiske Caterpillar-boots.

Fredag 18. december offentliggøres den endelige vinder af konkurrencen sammen med konkurrencens nummer 2 og 3. De indsendte idéer bedømmes af en dommerkomite bestående af seks af LandbrugsAvisens erfarne fagjournalister.

Deltag i konkurrencen eller indstil en du kender her

Du kan læse mere om konkurrencereglerne her.

Faktaboks

Idéjagten

  • Beskriv din gode idé med ord og billeder, ved at udfylde formularen her.
  1. præmie: Rejsegavekort på 6.000 kr.
  2. præmie: CAT Phone S40
  3. præmie: CAT Phote S30
  • Ugepræmier i seks uger: Caterpillar boots

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.