Idéjagten: Slip for det tunge slæb ved udmugningen

Per Nielsen skulle finde på en ny måde at muge ud i bindestalden - og det endte med en hel ny opfindelse.

Hos Per Nielsen fra Dronninglund opstod der et problem for 10 år siden.

Der skete nemlig det, at hans gamle udmugningsanlæg i bindestalden var slidt op og et nyt kostede 85.000 kroner. Dette var ikke penge, som Per Nielsen havde til at smide efter et nyt anlæg, og håndskovlen var heller ikke en løsning, han havde lyst til.

Derfor begyndte han at tænke over en ny løsning, der kunne tage det tunge slæb med at muge ud. Dette blev til en vendbar skubbeskovl til en minilæsser.

"Jeg havde allerede en minilæsser, og den kunne vel også skubbe møj. Men jeg fandt hurtigt ud af, at når køerne var på stald, skulle der findes en løsning, så minilæsseren kunne køre oppe på gangen," forklarer Per Nielsen.

"Men det var nu heller ikke noget problem at løse dette. Problemet var, at skovlen til minilæsseren skulle være vendbar, da den skulle anvendes på både højre og venstre side af maskinen," fortsætter han.

Det endte med, at Per Nielsen satte sin smed ind i situationen.

"Sammen fandt vi sammen ud af en løsning med en vendeskovl. Ja, der er jo også noget der hedder en vendeplov," fortæller han.

Per Nielsen har derfor haft vendeskovlen i over 10 år nu. Da den i sin tid blev opfundet, havde han 70 køer i bindestalden. I dag nøjes han dog kun med 25 køer.

Han brugte i alt 5000 kroner for at få smeden til at lave vendeskovlen.

Du kan se den i aktion i videoen herunder:

Med sin idé deltager Per Nielsen i Idéjagten.

Har du en god idé eller kender du én, der har? Så læs med nedenfor. 

Konkurrence: Vind et rejsegavekort, en CAT Phone S40 eller en CAT Phone S30

BEDRE BESKRIVELSE - STØRRE CHANCE

Vil du være med i konkurrencen, så er det eneste, du skal gøre, at sende billeder og en fyldig beskrivelse af din gode idé ind til LandbrugsAvisen. Jo flere billeder, og jo bedre du beskriver ideen, jo større er din chance for at vinde en af de flotte præmier.

Alle kan indsende ideer. Både opfinderen selv, men også andre som bare vil pege på en god idé som en ven, kollega eller måske en arbejdsgiver har fundet på.

Hver uge trækker vi lod om en ugepræmie blandt alle indsendte ideer. Ugepræmierne går til indsenderen af ideen. Ugepræmien er et par af de klassiske Caterpillar-boots.

Fredag 18. december offentliggøres den endelige vinder af konkurrencen sammen med konkurrencens nummer 2 og 3. De indsendte idéer bedømmes af en dommerkomite bestående af seks af LandbrugsAvisens erfarne fagjournalister.

Deltag i konkurrencen eller indstil en du kender her

Du kan læse mere om konkurrencereglerne her.

Faktaboks

Idéjagten

  • Beskriv din gode idé med ord og billeder, ved at udfylde formularen her.
  1. præmie: Rejsegavekort på 6.000 kr.
  2. præmie: CAT Phone S40
  3. præmie: CAT Phote S30
  • Ugepræmier i seks uger: Caterpillar boots

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.