Landets næststørste kreaturslagteri vokser

Hjalmar NIelsen Gruppen køber Nordic Beef og kommer op på 25 pct. af kreaturslagtningerne.

Hjalmar Nielsen Gruppen, der driver kreaturslagterier i Aalestrup og Kjellerup samt forædling under navnet Himmerlandskød i Farsø, har med virkning fra 1. januar købt Nordic Beef A/S, der ligeledes driver slagteri og forædling i Hadsund.

Med købet forøger gruppen sine slagtninger med cirka 25.000 dyr og kommer op på cirka 100.000 slagtninger om året svarende til cirka en fjerdedel af de danske slagtekreaturer. Nordic Beef beskæftiger cirka 60 personer og skal efter planen fortsætte som selvstændigt selskab, men med fælles afregning og salg.

»Der er tale om et fælles initiativ fra begge parter. Vi styrker begge forretninger og dermed det private alternativ på kreaturmarkedet,« siger Lars Rosbjerg Andersen, der er direktør for og ejer af Hjalmar Nielsen Gruppen.

Behov for muskler

De nuværende ejere af Nordic Beef, Søren og Jens Peter Svendsen, fortsætter som ledere af selskabet og som minoritetsaktionærer.

»Vi har kendt hinanden og samarbejet på forskellig vis i mange år. Når vi slår os sammen, er det i erkendelse af, at det kræver finansielle muskler at klare sig i fremtiden,« siger Jens Peter Svendsen.

»Rent praktisk betyder sammenlægningen bl.a., at vi på Nordic Beef får udnyttet vores ledige slagtekapacitet. Desuden får vi bedre mulighed for at udvikle vores koncepter inden for bl.a. økologi, hvor vi har stor fremgang.«

Vækst i dansk oksekød

Ifølge Lars Andersen skal overtagelsen af Nordic Beef ses i sammenhæng med, at Hjalmar Nielsen og Himmerlandskød i 2015 oplevede vækst i både slagtninger og øget salg af forædlet oksekød.

»Omsætningen i Himmerlandskød gik frem med 30 pct. i 2015, og vi øgede vores slagtninger, selv om det totale antal slagtedyr i 2015 var lavere end året før,« siger han.

»Men vi har også betalt en pris på gennemsnitlig 22,96 kr. pr. kg, som er en meget konkurrencedygtig pris i forhold til alle andre i branchen.«

Fremgangen forklares bl.a. med, at selskabet har oplevet en støt stigende efterspørgsel på dansk oksekød.

»Vi har været vant til kun at snakke pris, men nu sker der en ændring i retning af at priorieter lokale og danske råvarer,« siger Lars Andersen.

Som det første kreaturslagteri blev slagteriet i Aalestrup i 2015 certificeret efter Global Red Meat Standard.

Faktaboks

Hjalmar Gruppen

  • Består af selskaberne:
  • Hjalmar Nielsen A/S, Ålestrup
  • Kjellerup Eksportslagteri A/S
  • Himmerlandskød A/S
  • Nordic Beef A/S, Hadsund
  • I alt cirka 185 ansatte.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle