Kontrol af syge dyr starter på tirsdag
Fødevarestyrelsen starter tirsdag 1. marts en kampagne rettet mod syge og tilskadekomne dyr. 300 kvægbesætninger vil blive tilfældigt udvalgt til uanmeldt kontrol.

Bliver uhelbredelige køer aflivet? Er syge eller tilskadekomne køer sat i sygeboks i tide?

Er der syge og tilskadekomne køer, som ikke er opstaldet i sygeboks?

Disse tre spørgsmål er centrale i Fødevarestyrelsens kampagne, som indledes 1. marts. 300 besætninger vil blive tilfældigt udvalgt til kontrolkampagnen, som har det formål at forbedre forholdene for syge og tilskadekomne dyr i kvæg- og svinebesætninger.

Styrelsens medarbejdere vil også se på, om besætningsdiagnoserne afspejler den aktuelle situation i besætningen, og om de syge og tilskadekomne dyr behandles i overensstemmelse med besætningsdiagnoserne. Endelig ser de på, om indretningen og placeringen af sygebokse i staldanlæggene er hensigtsmæssig.

Du kan finde reglerne på landbrugsinfo.dk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.