Ministerskifte: Esben Lunde fik megafon - og gav ekstra gødning

Esben Lunde Larsen lægger ikke skjul på, at det er et stort plus, at han kender landbrugserhvervets vilkår.

»Jeg kender landbruget og er selv opvokset på landet. Det ser jeg som en stor fordel, når jeg skal være minister for både miljøet og landbruget,« sagde Esben Lunde Larsen (V), da han tiltrådte som ny miljø- og fødevareminister mandag eftermiddag.

Den nye minister hastede hurtigt videre til Undervisningsministeriet, som han umiddelbart efter seancen skulle overdrager til partifællen Ulla Tørnæs. Men de mange fremmødte i kantinen i Miljø- og Fødevareministeriet blev ikke snydt for den obligatoriske gaveudveksling.

Symbolske gaver

Den afgående miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen gav en megafon til sin arvtager - Esben Lunde Larsen - som han kunne bruge, når han skulle gøre opmærksom på tal i kommende lovforslag.

Gaven er en slet skjult henvisning til, at Eva Kjer Hansen mener, at hverken De Konservative eller rød blok har hørt ordentlig efter, når beregningerne fra landbrugspakken er blevet gennemgået.

Danish Crown skaffer stor kunde for antibiotikafrit opdræt 18. januar · 13:03

»Brug den, når du skal fortælle danskerne om din politik. Og brug den også gerne i forhandlingslokalet, så du er sikker på, at alle i lokalet har hørt, hvad du siger,« lyder det fra Eva Kjer Hansen.

Esben Lunde Larsens afskedsgave til Eva Kjer Hansen var en samlet pakke med jord, frø og ekstra meget gødning.

»Så kan du høste, som du selv sår. Du har øget gødningsnormen, så jeg har købt ekstra gødning, men overdriv nu ikke, så vi får udvaskning af kvælstof, lød det fra Esben Lunde med henvisning til striden om miljøeffekterne af landbrugspakken.

Det var en afgående minister med overskud og godt humør, der med et smil sendte en hilsen til alle de landmænd, der har stået bag hende igennem forløbet:

”Tusind tak til alle for opbakningen. Men I kan være helt trygge ved Esben,” sagde hun til LandbrugsAvisen.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu