Se din bedrift med pensionskassens øjne
Det kan være en god øvelse at anskue bedriften med pensionskassernes øjne, mener Susanne Clausen, Seges Kvæg.

Hvad ville et pensionsselskab tænke om min bedrift, hvis de fik nøglerne til den i morgen?

Sikke noget sludder at tænke på, vil de fleste måske tænke, men prøv nu alligevel, mener Susanne Clausen, Chefkonsulent ved Seges, Kvæg.

»For mange vil øvelsen give en anden anskuelse af bedriften, som måske kan bruges til at tænke nye tanker og udvikle bedriften i en anden retning,« påpegede Susanne Clausen på Kvægkongressen mandag eftermiddag.

Vil du have en forsmag på svaret, gælder det ifølge Susanne Clausen om at se på kerneforretningen og ændre tilgangen til de øvrige forretningsområder.

»For en mælkeproducent er det selvsagt mælken, som er i centrum. Det vil pensionskassen også mene. Men de vil måske også spørge, om det er fornuftigt selv at opdrætte kvierne, dyrke jorden og sprede gødningen, eller om man kan indgå aftaler med andre aktører, for hvem opgaverne er kernekompetencer,« fortalte hun.

Endelig vil et pensionsselskab også spørge, om jordtilligende og produktion matcher hinanden, eller om der skal ske salg eller tilkøb.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.