»Hamrende inspirerende« landmænd vinder pris
Tobias Flensted og Patrick Bertelsen fik Dansk Jersey Eksports Initiativpris 2016.

Nytænkende og utraditionelt, men hamrende inspirerende!

Med disse ord modtog Tobias Flensted og Patrick Bertelsen, Bundgaard Sharemilker fra Vadum, mandag aften Dansk Jersey Eksports Initiativpris af formand Jens Erik Therkildsen.

Uden baggrund i landbruget, men med landbrugsuddannelse, har de to i fællesskab etableret Bundgaard Sharemilker, hvor de malker 125 økologiske køer i en kostald, som de har lejet af den økologiske planteavler Per Bundgaard, Vadum.

Det unge makkerpar ejer besætningen i fællesskab og inklusiv få øvrige investeringer har de samlet set etableret sig som mælkeproducenter for 2,5 millioner kroner. De har en plan om at øge besætningen til 160 jerseykøer.

De fik hjælp af Dansk Jersey Eksport til at finde de økologiske køer, og de leverede den første mælk til Thise Mejeri den 1. oktober 2015. Da køletanken endnu ikke var ankommet på dagen, måtte de låne den, som bruges til det årlige dyrskue i Hjørring.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.