40 MF’ere rejser i næste uge

Uge 10 er Folketingets rejseuge, så der bliver god plads på Christiansborg

Traditionen tro holder Christiansborg uge 10 fri til rejseaktivitet. Det betyder at adskillige udvalg og mindst 40 folketingsmedlemmer skal på studierejser i næste uge.

For eksempel skal ni medlemmer af miljø- og fødevareudvalget til Holland og Spanien og snakke udmøntning af vandrammedirektivet med henblik på inspiration herhjemme.

Et andet udvalg, Erhvervsudvalget rejser til USA, hvor de blandt andet skal drøfte forhandlingerne om frihandelsaftalen mellem EU og USA med lokale virksomheder. Den kan ende med at få stor betydning for landbruget.

Jarlov skal snakke pakke

Der er dog stadig MF’ere, der har travlt hjemme på Christiansborg. Det gælder blandt andet konservative Rasmus Jarlov, der stadig er opslugt af Landbrugspakken.

»Jeg skal holde møde med den nye minister om tillægsaftalen, som skal sænke udledningen af kvælstof og sikre vi overholder vandrammedirektivet,« siger han.

Hvis ikke en sådan pakke kommer i hus, mener han, at der bliver ballade med EU og det bliver svært at gennemføre landbrugspakken.

»Vi skal overholder EU-direktivet for at undgå sanktioner,« siger han.

Round up til afstemning

I EU sker der også spændende sager. Glyphosat skal til afstemning i der Stående Komité for Planter, Dyr, Fødevarer. Hvis Komitéen kommer med en positiv udtalelse med kvalificeret flertal, vedtager EU-Kommissionen forslaget.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle