Landmandssøn: Film hænger landmænd ud

Flaskepost fra P giver indtryk af, at danske landmænd er sprøjtegale, mener Morten Nøhr.

Landmænd laver ikke andet end at køre kemi på markerne. Det indtryk får danskerne, når de ser den nye danske film, Flaskepost fra P. Det mener landbrugsmekaniker og landmandssøn Morten Nøhr, der mener filmen tegner et forkert billede af landbruget.

I filmen ser man en gård omgivet af de fineste rapsmarker i blomst. Billedet bliver ødelagt af tre New Holland-traktorer med hver deres påhængssprøjte. Og selv et par dage senere, da gården igen bliver besøgt i filmen, kører der også tre traktorer med marksprøjter rundt. Morten Nøhr er forbløffet over den måde, landbruget fremstilles.

»Det er, som om landmænd ikke laver andet end at køre kemi ud på markerne, men jeg kender ingen, der kører med tre sprøjter i samme mark,« siger han og undrer sig over, at der kører sprøjter hele tre gange, hvor gården besøges.

»Gødningsmaskiner«

Det er ikke kun Morten Nøhr, der har lagt mærke til sprøjterne og forbinder dem med noget negativt. Anmelder Joakim Grundahl fra Politiken skriver bl.a. følgende i sin anmeldelse af filmen:

»Det er blændende at se John Andreas Andersen (filmfotograf, red) få de blomstrende rapsmarker til at emme skæbnesvangert af Guds skaberværk, der udpines af gødningsmaskiner og vindmølleindustri, ligesom sektens mekaniserede ritualer udpiner kærligheden til Guds børn.«

Anmelderen skriver »gødningsmaskiner« men mener formentlig marksprøjter.

Faktaboks

  • »Flaskepost fra P« blev set af hele 207.000 biografgængere i den første weekend
  • Det er ny danmarksrekord
  • Filmen bygger på Jussi Adler Olsens roman af samme navn

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle