Hollandsk gmo-kartoffel sænker skimmelsprøjtninger med 80 procent
Ny kartoffelplante reducerer behovet for sprøjtning mod skimmel med 80 procent.

Hollandske forskere fra universitetet i Wageningen har efter ti års arbejde udviklet en kartoffelplante, der reducerer behovet for sprøjtning mod skimmel med 80 procent ved hjælp af gener fra vilde kartofler.

Resistensgenerne er overført ved hjælp af genetisk modificering, og der er vel at mærke tale om en vedvarende effekt, fremgår det af en pressemeddelelse fra universitetet.

Den genetisk modificerede spisekartoffel, som ventes at kunne reducere behovet for at bruge plantebeskyttelsesmidler væsentligt på globalt plan, giver ifølge pressemeddelelsen forholdsvis høje udbytter.

Bladanalyse dur i kartoflerMark Fredag 11. marts 2016 · 00:00

For at bevare resistensen har forskerne overført forskellige resistensgener fra vilde kartofler til kartoflerne.

De genetisk modificerede kartofler har ifølge pressemeddelelsen været dyrket på demonstrationsmarker i fire år for at demonstrere virkningen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.