Danish Agro om gødningssække: Der var også fejl fra vores side

Danish Agro erkender nu, at de også havde en begået en fejl i forbindelse med sagen om for lidt gødning i deres sække.

Efter Sydvestjysk Landboforening har luftet offentlig kritik af Danish Agros opsækning af gødning, er der nu kommet en afslutning på sagen.

Grovvareselskabet Danish Agro har, efter en dialog med den involverede landmand Lars Christensen, erkendt at de også begik fejl.

Kommunikationsdirektør ved Danish Agro, Søren Møgelvang Nielsen, anerkender at grovvareselskabet kan kritiseres i sagen med Lars Christensen. Der er nu fundet en løsning mellem parterne.

"Vi har haft en god og konstruktiv dialog med Lars Christensen, og der er sket fejl fra begge sider - også fra vores side," siger Søren Møgelvang Nielsen.

Troen genoprettet

Sydvestjysk landboforening og Jysk Landbrugsrådgivning gik ind i sagen for landmand Lars Christensen. Han havde rettet henvendelse til dem, efter han selv havde vejet sine gødningssække og fundet, at der i overvejende grad var for lidt i sækkene.

Landboforeningen udmelder i dag, tirsdag, at de har genoprettet troen på, at gødningssækkene fra Danish Agro indeholder den rette mængde.

Danish Agro har kompenseret Lars Christensen for de timer og den kørsel, som han har brugt på at kontrollere sine gødningssække. 

Kvalitetssikring i fremtiden

Danish Agro er meget enige med landboforeningen om, at der skal være 650 kg. i gødningssækkene. 

"Vi skal være endnu mere opmærksomme på de processer, der er i forbindelse med vejninger," siger kommunikationsdirektøren. 

Danish Agro vil fortsat lave løbende kontrolvejninger som en del af deres faste kvalitetsprocedure.

Claus Christensen, formand for Sydvestjysk Landboforening, er tilfreds med Danish Agros udmelding. De vil i 2017 foretage stikprøvevejninger af både Danish Agro samt hele grovvarebranchens produkter.

"Vores rolle som landboforening er at varetage landmandens interesser, og det har vi gjort i denne sag. Jeg er derfor glad for den dialog, vi har haft med Danish Agro, og nu ser vi fremad," siger Claus Christensen.

 

Faktaboks

Lars Christensens gødningssække fra Danish Agro vejede for lidt. 

Sydvestjysk landboforening/Jysk Landbrugsrådgivning gik ud med kritik d. 8. marts

Deres kontrolvejning af Lars Christensens 90 sække, der skulle indeholde 650 kg. hver, viste sig at mangle i alt 420 kg. gødning.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.