Turbodan lancerer gasdrevne mobil-tørrerier
Gas er billigere end diesel. Derfor kan man spare penge ved at bruge som energikilde til mobil-tørrerier.

Turbodan tilbyder nu et sådan mobiltørrerier med gas som varmekilde.

Selskabet har haft to test-tørrerier til gasdrift kørende i Frankrig i flere år. Dér anvendes de to tørrerier til nedtørring af blandt andet kernemajs til et fransk medicinalfirma, og det har angiveligt været en stor succes.

»Fordelen ved at anvende gas som energikilde i stedet for dieselbrændstof er, at gas er renere og billigere end diesel,« siger Svend Lassen fra Turbodan Danmark.

En række energikilder at vælge imellem

Nyheden betyder, at der nu kan vælges mellem en række forskellige energikilder til mobil-tørrerierne fra Turbodan Danmark. Forrige år lancerede firmaet for eksempel en nyudviklet kalorifere, som gør det muligt at udnytte overskydende varmeenergi fra biogasanlæg.

Som alternativ til overskydende varme fra biogasanlæg kan Turbodan mobil-tørrerierne også tørre med halmfyr, træpillefyr eller flisfyr som varmekilde.

Svend Lassen oplyser, at der kan monteres en elmotor på mobil-tørrerierne til at drive det store blæserhjul. Det betyder, at den traktor, der ellers trækker tørreriet, kan frigøres til andre formål, når der er behov for det.

Når der køres med kalorifere og elmotor samtidigt, kan der nedtørres 15 tons afgrøde for under 50 kr. i timen, oplyser Turbodan Danmark.

Mulighed for isoleret kasse og blæserhus

Vil man spare energi ved nedtørring, kan Turbodan levere tørrerier med isoleret kasse og blæserhus. Ved en udendørs temperatur på 10 grader under tørring kan der spares 15-20 procent energi med isoleret kasse og blæserhus.

»I forbindelse med, at de har udvidet de dyrkede arealer, har adskillige af vore kunder i en række lande investeret i et ekstra mobiltørreri. De sætter pris på den fleksibilitet og kapacitet, der kendertegner vore tørrerier,« siger Svend Lassen.

Turbodan mobiltørrerierne markedsføres i tre modeller. TD-15 tørrer cirka 15 ton hvede 4-5 procent ned pr. time ved cirka 100-120 grader og en køletid på 20-30 minutter. Modellerne TD-18 og TD-25 klarer henholdsvis 18 og 25 ton i timen ved samme temperatur og køletid.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.