LandboUngdom - 50 år og stadig ung

I 2016 er det 50 år siden, at landsorganisationen LandboUngdom blev dannet. Sådan et jubilæum vil vi naturligvis fejre i Landboungdom. Med denne milepæl er det naturligt for os, at vi mindes de første 50 år, men vigtigst er nok, at vi prøver at se fremad. Hvilken retning skal vi som forening arbejde i? Hvilke udfordringer er der for unge og kommende landmænd? Er der overhovedet et grundlag for vores forening?

I min optik bliver det aldrig uaktuelt at være ung, og der vil også altid være udfordringer for unge landmænd, så grundlaget, for at Landboungdom kan bestå 50 år mere, er til stede.

Nogle af de største udfordringer, der er for os unge landmænd disse år, er generationsskifte. I disse år er der en gennemsnitsalder i landbruget på 62 år. Det er i sig selv ikke noget problem, men der er et problem, når det er for svært at få generationsskiftet landbrugsbedrifterne. Hvis gennemsnitsalderen i landbruget bliver ved med at stige, vil landbrugserhvervet inden for en nær fremtid lukke sig selv ned. Det vil være meget ærgerligt for Danmark.

I LandboUngdom arbejder vi hele tiden for bedre vilkår for generationsskifte, hvor især høje krav fra den finansielle sektor kan bremse drømmen om egen landbrugsbedrift for mange unge landmænd. Bedre vilkår for generationsskifte vil efter LandboUngdoms overbevisning være med til at fremtidssikre erhvervet, sikre arbejdsplader både i primærerhvervet og følgeerhvervene, sikre eksportindtægter til Danmark, og sikre liv i de danske landdistrikter.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle