Øget efterspørgsel på chinchilla-skind

Nye teknikker skal gøre det let at bruge chinchilla i moden.

Skindet fra chinchilla er smukt og nærmest uendelig blødt. Og nu betyder en øget efterspørgsel, at Kopenhagen Fur sætter ekstra fokus på at udbrede brugen af chinchilla i moden.

Efterspørgslen på chinchilla kommer fra internationale designere og designstuderende. De vil gerne lære mere om, hvordan skindet kan bruges.

»Interessen for de små skindtyper er steget. Det gælder både skind fra swakara, sæl, vaskebjørn og ræv. Men i særdeleshed gælder det chinchilla,« siger buntmagerelev Sasha Gonzales fra Kopenhagen Studio.

Læderside skal være stærk

Fra midt i marts har hun derfor sammen med blandt andre buntmager Karina Iversen arbejdet på at udvikle teknikkerne til at bruge chinchillaskind. Det er blandt andet en udfordring, at skindets læderside er tyndere og svagere end på minkskind, og det derfor har været vanskeligt at sy pænt og uden at skade skindet.

»For os buntmagere er det vigtigt med en stærk læderside, fordi designmulighederne i lige så høj grad afhænger af lædersiden som hårsiden. Læderet skal være stærkt nok, til at vi kan skære og sy i det,« siger Sasha Gonzales.

Gennem årene er avlerne blevet bedre til at skrabe skindene, så læderet ikke længere er papirtyndt, fortæller buntmager Karina Iversen, Kopenhagen Studio. Og også på det danske chinchilla-garveri er der arbejdet på at forbedre skindets læderside.

»Vi kan virkelig mærke, at både garveriet og avlerne har været opmærksomme på den udfordring, og i dag skiller danske skind sig positivt ud kvalitetsmæssigt,« siger Sasha Gonzales.

De nye teknikker, som Kopenhagen Studio udvikler til at skære og sy i chinchillaskind, skal bruges til at vise danske og udenlandske designere, hvordan de kan arbejde med chinchilla uden at være bange for at ødelægge skindene.

»Jeg tror, at vores erfaringer og teknikker vil være en øjenåbner for mange designere og designelever, fordi vi virkelig skubber til grænserne for, hvad der er teknisk muligt med chinchilla,« siger Sasha Gonzales.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle