Aldi sænker prisen på mælk i Danmark

Aldi Danmark har nu - ligesom i de tyske butikker - sænket prisen på mælk.

I dag, onsdag, sænker Aldi prisen på en liter mælk med 50 øre til 3,95 kr. pr. liter. Det skriver selskabet i en pressemeddelelsen. Det følger i hælene på prisnedsættelser på mælk i de tyske butikker.

Baggrunden er - forklarer Aldi - den nuværende markedssituation, hvor der er en overproduktion af mælk.

"Indkøbspriserne på mælk er faldet på verdensmarkedet, og Aldi køber derfor ind til lavere priser end vanligt," skriver Aldi i pressemeddelelsen.

Ved sidste prisfald - i august sidste år - var det også Aldi, der ledte an i prisfaldet. Siden fulgte Dansk Supermarked - der blandt andet ejer Netto - og Coop - der har Fakta - trop med prisnedsættelser.

Dansk Supermarked har denne gang valgt ikke at følge Aldi. Der er ikke tale om sammenlignelige varer, idet Aldis prissænkning omfatter udenlandsk mælk, lyder det fra Dansk Supermarked.

"Vi sælger i Netto, føtex og Bilka udelukkende dansk mælk, fordi det er det, vores kunder efterspørger. Vil man have tysk mælk, kan man købe den i Aldi, men vi holder fast i dansk mælk fra dansk malkekvæg," siger pressechef Mads Hvitved Grand, Dansk Supermarked, i en skriftlig kommentar.

Aldi oplyser til Landbrugsavisen.dk, at de køber hovedparten af deres mælk fra et tysk mejeri, som får mælken fra danske og tyske mælkebønder.

Også Coop melder, at de fastholder det nuværende prisniveau.

"Dels synes vi, at det er grundlæggende forkert, at et kvalitetsprodukt som frisk dansk mælk skal sælges så billigt, at det koster det halve af en flaske vand, dels mener, vi ikke at det er tyske discountkæder, der skal sætte prisniveauet for dansk mælk ved at sælge billigt udenlandsk mælk i Danmark," lyder det fra pressechef Jens Juul Nielsen, Coop, i en skriftlig kommentar.

Rema 1000 sænkede også prisen i august, men satte den siden op igen med 50 øre, hvor de sendte indtægten videre til Arla.

Aldi siger, at de har et fast princip om at sænke prisen over for forbrugeren, når en vare bliver billigere at købe i engrosledet.

"Hvis vi fastholder prisen på mælk, holder vi priserne kunstigt oppe. Derfor falder mælkepriserne fra i dag i vores butikker," forklarer Thomas Bang, der er vicedirektør i Aldi's indkøbsafdeling, i pressemeddelelsen.

Følger med markedets udvikling

Aldi beretter, at de løbende er i dialog med mejerier og forhandlere på landbrugets side. Med den stadig høje produktion af råmælk er der ikke umiddelbart udsigt til en afgørende ændring i markedssituationen, vurderer den tyskeejede kæde. Derfor vælger de nu at reagere på den aktuelle situation.
 
"Vi er klar over, at lavere priser berører alle interessenter i værdikæden, men det er ikke detailhandlen, der er ansvarlig for det høje udbud af mælk på det internationale marked lige nu. Mejeriernes pris på mælk er faldet, og det prissætter vi vores varer efter. Det, mener vi, er godt og troværdigt købmandsskab," siger Thomas Bang.

Rettet 11. maj kl. 15: Tidligere stod der i rubrikken, at Aldi sænkede prisen på dansk mælk. Ifølge Dansk Supermarked er der tale om tysk mælk. Vi arbejder på at få det konfirmeret af Aldi.

Tilføjet 11. maj kl. 16.40: Aldi fortæller, deres mælk kommer fra et tysk mejeri med både tyske og danske leverancer.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.