Nordjysk biogasanlæg i kæmpe udvidelse: Lander stor aftale med transportfirma

Hos det Nordjyske biogasanlæg mærker man tydeligt den stigende efterspørgsel efter den grønne gas, og derfor har ma nsat gang i en massiv udvidelse af anlægget - der nu har ført til en stor aftale med et transportselskab.

Der er gang i investeringer i millionklassen hos både Sindal Biogas og transportfirmaet Svend Aage Christiansen A/S.

Hos biogasselskabet mærker man nemlig en stigende efterspørgsel, og det har fået virksomheden til at sætte gang i en markant udvidelse af biogasanlægget, så man fordobler kapaciteten til i alt 21 millioner kubikmeter årligt - hvilket svarer til at kunne opvarme 12.500-15.000 almindelige parcelhuse.

I kølvandet på udvidelsen har biogasanlægget også skrevet under på en ny stor og fireårig transportaftale med firmaet Svend Aage Christiansen A/S, der skal stå for transporten af biomassen til anlægget.

Aftalen betyder, at transporfirmaet kan udvide sin transportdivision med omkring 30 procent.

Det skriver Svend Aage Christiansen A/S, der er en del af Kirketerp Agro, i en pressemeddelelse, der kalder transportaftalen med Sindal Biogas den største for firmaet til dato.

"Frem mod 2030 forventes biogas at udgøre en større del – omkring 70 procent – af det totale gasforbrug i Danmark. Således kommer CO2-neutral biogas til at spille en prominent rolle i den grønne omstilling, og udviklingen mærker vi allerede. Derfor er vi i gang med at udvide biogasanlægget, hvor vi kommer til at fordoble kapaciteten til 21 millioner kubikmeter årligt", fortæller biogascontroller hos Sindal Biogas, Stig Kristensen, og uddyber:

"Med en så stor udvidelse øges transportbehovet selv sagt også, og i stedet for at få kørt 200.000 ton gylle og biomasse skal vi nu i stedet have kørt 400.000 ton. Derfor har vi valgt at udvide vores samarbejde med Svend Aage Christiansen A/S, som vi har haft et rigtig godt samarbejde med siden, at biogasanlægget så dagens lys i 2017", lyder det.

I forbindelse med udvidelsen af biogasanlægget, der forventes at være producerende fra midt oktober, er der blandt andet blevet bygget en ny proceshal på 700 kvadratmeter.

Stort potentiale 

Svend Aage Christiansen A/S beskæftiger sig foruden med transport også med byggeri, landbrug og har maskinstationer.

Firmaet kan på grund af den nye aftale nu blandt andet investere i tre nye lastbiler samt to tanktrailere og en trailer med grab, og herudover vil man hos Svend Aage Christiansen A/S i den kommende tid opruste på medarbejderfronten med flere chauffører. 

"Særligt forventer vi os meget af transportområdet i forbindelse med produktionen af biogas og som led i den grønne omstilling af landbrugssektoren, og derfor er det også et område, som vi i koncernen investerer i og arbejder med at udvikle", siger direktør i Svend Aage Christiansen A/S, Søren Nørgaard. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle