Nordjyske foreninger vil snakke sammen om viceformandsvalg

Der er plager nok. Derfor er det, godt at viceformandskandidaterne har masser af selvtillid, siger Niels Vestergaard Salling, efter sidste valgmøde for viceformandskandidater.

”En viceformand skal gøre en forskel. Det kan alle fire kandidater. Nogle måske mere end andre”.

Sådan lyder budskabet fra Niels Vestergaard Salling, formand for LandboNord efter det sidste af fem valgmøder, hvor de fire kandidater til viceformandsposten i Landbrug & Fødevarer, debatterede. Det fandt sted hos i Brønderslev, hvor Agrinord, LandboNord og LandboThy i fællesskab havde arrangeret et møde.

Niels Vestergaard Salling glæder sig over, at der er hele fire kandidater, der er klar til at smide tøjret derhjemme for at sætte sig med i spidsen for Landbrug & Fødevarer.

”Man kunne have frygtet, at der ikke var nogle” siger han.

Politisk tæft

Carl Christian Pedersen, formand for Agrinord mener, man skal gå efter en kandidat, der har politisk tæft og kan begå sig på de bonede gulve i Folketinget.

”Viceformanden skal lægge et konstant pres på lovgiverne og køre vores rammevilkår til torvs. Der er en tung arv at løfte efter Lars Hvidtfeldt”, mener han.

Uden at komme ind på, hvem han selv vil foretrække, påpeger han, at feltet, der består af Poul Henrik Prahl, Viceformand Gefion, Frederik Lüttichau, formand for Sektion for større Jordbrug, Torben Povlsen, formand for Centrovice og Thor G. Kofoed, formand for frøavlerne har helt forskellige måder at løse opgaven på.

Skal bringe problemer til torvs

Leif Graversen, formand for LandboThy mener, det er særlig vigtigt, at en viceformand lytter, når landmændene bringer problemer til torvs.

”Det har vi gjort ikke så få gange, og så er det rart at føle sig hørt og vide, at de tager dialogen med embedsfolk og politikere”, siger han.

Leif Graversen føler, at han er blevet klogere ved aftenens debatmøde og har sine favoritter uden at afsløre hvem.

Mødes om kandidaten

Niels Vestergaard Sallling havde tirsdag møde med sine folkevalgte og vil efter onsdagens debatmøde med viceformandskandidaterne mødes med sine delegerede og lodde stemningen for, hvem de skal stemme på. Han forventer, at Agrinord og LandboThy gør tilsvarende og derefter mødes de tre formænd for at snakke om, hvor vidt region nord skal stemme samlet på en kandidat.

Emneord

Viceformandsvalg

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle