Nordjyske marksprøjter i kø for at blive synet (opd.)

Sørg for at få din sprøjte synet inden 26. november 2016, lyder det fra AgriNord, der oplever stor efterspørgsel på sprøjtesyn.

Hos Agri Nord har man i øjeblikket stor efterspørgsel på at få synet marksprøjten. Som certificeret synsvirksomhed udbyder selskabet syn af en uvildig synsmand ude hos landmanden - og det er populært.

"Det har vist sig at være en meget populær service, og vi har indtil videre synet 80 marksprøjter og har 70 på bestillingslisten," siger teamleder hos Agri Nord Planteavl, Poul Madsen.

For en marksprøjte gælder det, at hvis sprøjten er fra før 31. december 2013, så skal den synes. Er sprøjten nyere end 1. januar 2014, skal den synes inden den bliver fem år.

Som udgangspunkt skal alle sprøjter være synet inden 26. november 2016. Får man ikke sin sprøjte synet inden denne dato, er sprøjten ikke værdiløs. Den skal blot synes inden den igen tages i brug.

Nykredit overtager kæmpe kvægbrug - langt under salgspris 12. december · 11:43

" Det er vigtigt at være opmærksom på, at sprøjten ikke må benyttes efter 26. november, hvis den ikke er synet. Den kan dog  tages i brug igen efter den er blevet synet," siger Poul Madsen.

I bekendtgørelsen om syn af sprøjter  hedder det: "at sprøjteudstyr indkøbt som nyt udstyr efter 31. december 2013, skal gennemgås og godkendes ved syn inden 5 år efter anskaffelse, og derefter mindst hvert 3. år for at måtte anvendes.”

De typiske fejl og mangler ved sprøjterne er slidte eller uens dyser, manometer som ikke er retvisende, skævheder eller slør i bom, og utætte eller defekte drypstop.

Denne artikel er opdateret omkring regler for syn af marksprøjter. I den oprindelige artikel var reglerne gengivet ukrorrekt.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu