Norske mælkebønder giver bonus på 37 mio. kr. til mejeriansatte

Som tak for god indsats under coronapandemien får andelsmejeriet Tines ansatte en klækkelig bonus.

"Tak for indsatsen under coronapandemien. Her er en bonus på 7.400 kroner".

Sådan lyder meldingen fra de knap 10.000 norske mælkeproducenter, der Norges største mejeri Tine til de godt 4.300 ansatte i selskabet, beretter norske medier.

"De ansatte har løbet en risiko ved at komme på job og har bidraget til, at vi har lavet gode resultater. Det vil vi gerne belønne", forklarer Ole Martin Buene, der er kommunikationsdirektør i mejeriet om baggrunden.

I alt løber bonussen, som andelsmejeriet betaler med aprillønnen, op i en omkostning på lidt over 37 mio. danske kroner.

Medarbejderne vil få mellem 2.500 og 10.000 norske kroner udbetalt, alt efter hvor længe de har været i virksomheden. Omkring 4.000 af de i alt 4.300 medarbejdere vil få maxbeløbet, der svarer til 7.400 danske kroner, fremgår det af de norske mediers omtale.

Tine har haft et godt år på den økonomiske front som følge af, at langt flere nordmænd end vanligt blev hjemme og dermed købte deres dagligvarer lokalt. Selskabet har en klar strategi om markant vækst over de kommende år.

Tine fyrede sidste år 400 medarbejdere i Norge, fordi produktionen af den kendte Jarlsberg ost ikke længere var rentabel i Norge efter bortfald af en række støtteordninger. I stedet blev hele osteproduktionen, der er møntet på eksport til blandt andet USA, rykket til Irland - og produktionen vil også fremover foregå på basis af irsk mælk.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle