Notering fastholdes: Danish Crown topchef er fortrøstningsfuld

Adm. direktør Jais Valeur melder om god efterspørgsel - og fastholder ugens notering på et noget højere niveau end det tyske.

Den danske notering fastholdes også i den kommende uge på 10,3 kroner per kilo.

Dermed er konsekvenserne af den afrikanske svinepest i Tyskland fortsat til at overse for de danske svineproducenter.

Topchef i Danish Crown Jais Valeur melder om uro i Tyskland, og tab på de varer, der var på vej igennem slagteriet i Essen - men også om at udnytte de muligheder, som rysteturen giver.

"Vi har nu dannet os et overblik over de umiddelbare konsekvenser, som udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland får for Danish Crown på den korte bane. Situationen taget i betragtning er vi fortrøstningsfulde", udtaler han i en meddelelse i forbindelse med ugens notering.

"Vi har en stærk efterspørgsel fra Asien, og vi har store og gode faste kunder i Europa, så foreløbig har vi ingen problemer med at afsætte vores varer, men kan koncentrere os om at få den bedst mulige pris for dem".

Slagteriets sælgere mærker, at de tyske slagterier lige nu knokler på at omstille deres produktion, så varerne kan afsættes i Europa. Derudover vil Essen-slagteriet tabe penge på de varer, der lå frosset ned eller på anden vis var klar til afsendelse mod Asien, men som nu ikke kan komme af sted på grund af eksport-stoppet til Kina, Korea og Japan.

"Det er altid ærgerligt at skulle tage et tab, men når vi holder det op mod den indtjening, vi har haft på eksport ud af Tyskland det seneste år, så har det stadig været en rigtig god forretning", udtaler Jais Valeur - uden at sætte tal på tabet.

"I en situation, som den vi står i nu, er det en kæmpe styrke for Danish Crown, at vi de seneste år har udvidet forretningen gennem tilkøb af forædlingsfabrikker i både Danmark, Polen og Holland. Ved at koordinere og optimere internt i koncernen kan vi i høj grad undgå at skulle i markedet for at afdisponere varer, og det tror jeg på vil få stor værdi for os i de kommende måneder", mener han.

Emneord

ASF i Tyskland

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle