Notering i ro: Tegn på at markedet stabiliseres, men på lavt niveau

Noteringen forbliver på samme niveau. Danish Crown oplever tegn på, at markedet finder sig et nyt leje. Nu venter man på julehandlen

Efter måneder med tumult og priser på udskæringer i frit fald fra uge til uge, virker det nu til, at der er stabilisering og mere ro på markederne for fersk grisekød.

Sådan er meldingen i hvert fald fra Danish Crown i den ugentlige markedsrapport, der byder på en notering igen på 8,40 kroner per kilo og en melding om, at "handlen nu flyder jævnt".

"Det er blandt andet en god efterspørgsel på delstykker fra Øst-europa, der har været med til at stabilisere markedet. Følgevirkningerne af afrikansk svinepest har ramt lande som Polen, Rumænien og Bulgarien, så de nu må importere. Prisen er det helt afgørende parameter for de fleste aktører på de markeder og derfor køber de især ind i Tyskland og Belgien, men det har stadig en stabiliserende effekt i markedet",  fortæller Kasper Lenbroch, kommerciel direktør i Danish Crown, i markedsopdateringen.

 

 

Der er en god efterspørgsel på brystflæsk, bove, skinkemuskler og småkød til forarbejdningsindustrien. Priserne på kamme og bacon er stabile, mens efterspørgslen på forender og skinker er i bedring, melder slagterikoncernen.

"Der går stadig 3-4 uger, inden vi begynder at mærke julehandlen i Europa. Hvor stor den bliver, er svært at spå om på nuværende tidspunkt, fordi der er stor usikkerhed omkring COVID-19 i mange lande. Det er ikke kritisk for vores salg, at smittetallene lige er nu stigende i store dele af Europa, men hvis det fører til stramning af restriktionerne op mod jul, så kan det hurtigt få betydning", forklarer salgsdirektøren.

Til markederne udenfor Europa er der en god efterspørgsel fra Japan, mens eksporten til Kina fortsat er i lavt gear.    

De seneste måneder har Danish Crown bøvlet med stigende udsætteleser af grise og også denne uge stiger udsættelserne.

243.000 grise skal først køres til slagterierne i næste uge, trods det at de var tilmeldt denne uge. Danish Crown melder, at tilmeldingerne også for næste uge vil være høje, men at der slagtes lørdag i Horsens, så efterslæbet vil synke en anelse.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle