Notering i rutsjetur: Corona har kostet 260 kroner for hver eneste gris

Danske svineproducenter må endnu engang tage et prisfald på deres slagtesvin, der er blevet 261 kr. mindre værd siden marts.

Svinenoteringen hos Danish Crown fortsætter med at blive banket nedad af corona-krisen.

Også i denne uge får priserne et gok - og falder med 30 øre til et niveau på 11,4 kroner per kilo.

Dermed har svineproducenterne siden marts mistet hele 261 kroner for hver eneste 90-kilo gris.

Et prisfald der næppe nogensinde er set lige - omend det var fra et historisk højt niveau på 14,3 kroner per kilo, da regeringer over hele Europa besluttede at lukke landene ned i midten af marts.

 

 

Ud over de europæiske markeders prisfald og manglende efterspørgsel, så hjælper Kina heller ikke lige nu, fortæller Danish Crown i sin ugentlige prisopdatering:

"Priserne i Kina er faldet markant siden påske, efterhånden som der kommer kød på markedet efter deres corona-krise, og derfor er det kinesiske marked på den korte bane ikke lige så interessant som tidligere i år", fortæller Lars Albertsen, global salgsdirektør i Danish Crown.

"Lige nu har vi derfor mere fokus på andre markeder, hvor priserne for nuværende er bedre, men salget til Kina vil komme tilbage, og når det gør, så kan det meget vel være med stor kraft", siger han og nævner især Japan som et land, der lige nu trækker salg.

Bedring i Europa

Markedet i Europa er dog i klar bedring. Genåbningen i blandt andet Tyskland og Østrig har løftet aktivitetsniveauet, men der er stadig et rigeligt udbud af kød på tværs af Europa, melder slagteriselskabet.

"Det ser meget bedre ud i Tyskland nu end for et par uger siden, hvor forbruget er løftet af godt vejr, og der er god afsætning af produkter til grillen. For vores vedkommende mangler vi fortsat at se en bedring på vores store markeder som Storbritannien og Italien, men vi holder snuden i sporet og jagter de muligheder, der er i markedet", siger Lars Albertsen.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle