Noteringen er i ro: Danish Crown mærker strammere restriktioner i Europa

Der er ingen klar retning klar retning på markedet lige nu, lyder det fra Danish Crown. Et stort spørgsmål er lige nu, om julefrokosterne bliver muligt under coronapandemien.

Det europæiske marked for grisekød er fortsat præget af udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland og covid-19, og netop covid-19 spiller nu igen ind på afsætningen.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

"Vi kan mærke, at der igen bliver indført skrappere restriktioner i mange europæiske lande. Salget til foodservice-segmentet, altså dem der leverer til caféer, restauranter osv., er begyndt at falde igen, og det sætter sig i efterspørgslen", fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Udbuddet af kød i Europa holdes fortsat nede, fordi der slagtes forholdsvist få grise i Tyskland. Derfor er der en jævn efterspørgsel på bove, brystflæsk, bacon, kamme og produktionskød, men markedet for hele delstykker som forender og skinker er knap så godt.

"Vi ser fortsat markedet skifte meget fra dag til dag, så der er ingen klar retning lige nu. Et af de store spørgsmål er, hvordan efterspørgslen bliver frem mod jul. Julefrokoster, juletræsfester og julemarkeder skal også finde sin vej gennem Covid-19-pandemien, og det kan komme til at påvirke efterspørgslen i både den ene og den anden retning", siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der god aktivitet på det kinesiske markedet og en jævn afsætning til Japan.

Noteringen har fundet sit leje gennem de sidste mange uger.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle